Nå smeller de tilbake mot Frp-Sandberg

- Det hadde ikke gjort noe om Siv Jensen hadde kommet med en beklagelse, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.

UTSKJELT - GANG PÅ GANG:KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skrei Grande har gjentatte ganger fått huden full av Frp-nestleder Per Sandberg, som ikke liker posisjonen Høyre/Frp-regjeringens støttepartier har inntatt. Nå får Sandberg svar på tiltale. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
UTSKJELT - GANG PÅ GANG:KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skrei Grande har gjentatte ganger fått huden full av Frp-nestleder Per Sandberg, som ikke liker posisjonen Høyre/Frp-regjeringens støttepartier har inntatt. Nå får Sandberg svar på tiltale. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I Dagbladet i dag foretar Frp-nestleder Per Sandberg sin nye favorittøvelse: Radbrekking av Høyre/Frp-regjeringens støttepartier, Venstre og KrF (krever Dagbladet Pluss-innlogging).

- De er utgiftspartier som påfører skattebetalerne milliarder i unødvendige utgifter. Bistandspolitikken, innvandring, klima og ikke minst elektrifiseringen av Utsira skyldes Venstre og KrF. Bortkastede penger, sier Sandberg.

Angrepet føyer seg inn i rekken: Etter regjeringens hundre første dager, anklaget Sandberg støttepartiene for å ha tatt til seg for mye makt. Deretter anklaget han Venstre-leder Trine Skei Grande for løgn, samtidig som han karakteriserte de to partiene som stadig frekkere. Og i Utsira-saken kom anklagen om at Venstre og KrF hadde brutt samarbeidsavtalen.

Og med dagens Sandberg-utskjelling av partiene som sikrer regjeringens parlamentariske grunnlag i Stortinget, var begeret fullt.

- Dobbeltkommunikasjon - Dette er en del av Frp's strategi for dobbeltkommunikasjon. Jeg undrer meg over at Siv Jensen ikke har mer kontroll over sin egen nestleder, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til Dagbladet.

Hareide sier at kritikken fra Frp-nestlederen er noe han bare hører fra Sandberg - ikke fra Frp's folk i regjeringsapparatet.

- Det er vel noe av formen de har valgt, sier Hareide, som legger til at han ikke ønsker fokus på spillet rundt, men heller vil snakke politikk.

Samtidig, etter gjentatte Sandberg-angrepene, sier nå Hareide:

- Det hadde ikke gjort noe om Siv Jensen hadde kommet med en beklagelse.

KrF-lederen reagerer kraftig på merkelappen «utgiftsparti», og viser til at Sandberg sier at skattebetalerne påføres unødvendige milliardutgifter blant annet til bistands- og innvandringspolitikk, og kaller det «bortkastede penger».

- Jeg synes Per Sandberg opptrer smålig når han mener at det å hjelpe verdens fattige i den største flyktningkatastrofen etter andre verdenskrig, er bortkastet. Det tror jeg også det norske folk mener. Jeg tror folket synes at Sandberg verken har et helhetsbilde, eller et riktig verdensbilde, når han sier slikt.

- Han kaller KrF et utgiftsparti, og sier vi bruker penger på ting som er uten betydning. Men er det riktig å bruke penger på verdens fattige, som Venstre og KrF vil, eller er det mer riktig å bruke dem på tax free-kvote og større båtmotorer, som Frp vil, spør Hareide.

Budsjettadvarsel KrF-lederen sender et kraftig varsku til regjeringspartiene, som til høsten må ha KrF og Venstres støtte for å få gjennom et budsjett som Høyre og Frp har lovet skal bli det første, helhetlige blå budsjettet til Solberg-regjeringen.

- Per Sandberg skal være klar over at han i arbeidet med budsjettet kommer til å møte et Venstre og KrF som slett ikke bare komme til å være opptatt av utgifter, men også forbedre inntektssida, sier Hareide.

- Men for hver gang Sandberg åpner munnen, blir det dyrere for regjeringen. Vi kommer til å bruke den posisjonen vi har som sentrumspartier til å påvirke. Kom ikke til meg å si at det er bortkastet å hjelpe verdens fattige, og fattige i Norge!

Venstre-leder Trine Skei Grande går ikke like langt som Hareide.

Imidlertid sender hun følgende beskjed til Frp-leder Siv Jensen:

- Jeg har et godt samarbeid med Siv Jensen. Hun er konstruktiv og prøver å bygge noe som er bra på borgerlig side. Jeg skjønner da at det er krevende for henne med en nestleder som hele tida prøver å rive ned det hun prøver å bygge.

- Satte foten ned for Frp's oljepengebruk Også Grande reagerer på at Sandberg-påstanden om Venstre som et «utgiftsparti», og sier hun ikke kjenner seg igjen.

- Venstre satte krav i samarbeidsavtalen om en ansvarlig økonomisk politikk og at handlingsregelen skal følges. Senest i revidert budsjett måtte Venstre sette foten hardt ned for Frp's ønske om økt oljepengebruk, og vi er glad for at vi fikk til et budsjettsamarbeid gjennom omprioriteringer i budsjettet. Slik fikk Venstre gjennomslag for mer penger til utdanning og kollektivtrafikk uten å øke oljepengebruken, sier hun.

I stedet for å kommentere Frp-nestleder Sandberg, som sitter på Stortinget, roser hun heller Frp i regjering:

- Vi opplever å ha et godt samarbeid med regjeringen og er glad for at Frp i regjering er med på å bekjempe klimaendringene gjennom å forhindre økte klimautslipp på norsk sokkel ved elektrifisering av Utsirahøyden. Samarbeidsavtalen slår fast at klimaforliket skal forsterkes. Det er Venstre utålmodig på å få til.

- Vi er også glad for at Frp i regjering gjennom samarbeidet med Venstre og KrF er med på å ta ansvar for verdens fattige og verdens flyktninger gjennom bistandspolitikken og innvandringspolitikken, sier Venstre-lederen til Dagbladet.

- UTGIFTSPARTIER: Frp-nestleder Per Sandberg går nok en gang ut mot støttepartiene Venstre og KrF, som sikrer Høyre/Frp-regjeringen parlamentarisk grunnlag i Stortinget. Nå får han svar på tiltale. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
- UTGIFTSPARTIER: Frp-nestleder Per Sandberg går nok en gang ut mot støttepartiene Venstre og KrF, som sikrer Høyre/Frp-regjeringen parlamentarisk grunnlag i Stortinget. Nå får han svar på tiltale. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer