Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå snakker Berlusconi om «bunga bunga-festene»

Sier seg uskyldig i ny bok.

 BENEKTER DET MESTE:  Silvio Berlusconi sier at han ikke hadde noen seksuell omgang med 17 år gamle Karima El Mahroug i 2010. Han nekter også på at festene hans skal ha vært så ville som det er blitt beskrevet i pressen.  Her i 2014 i forbindelse med en av mange rettsaker mot han. Foto: Ettore Ferrari/EPA
BENEKTER DET MESTE: Silvio Berlusconi sier at han ikke hadde noen seksuell omgang med 17 år gamle Karima El Mahroug i 2010. Han nekter også på at festene hans skal ha vært så ville som det er blitt beskrevet i pressen. Her i 2014 i forbindelse med en av mange rettsaker mot han. Foto: Ettore Ferrari/EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under og i etterkant av Silvio Berlusconis ni år og tre perioder som statsminister i Italia har mye blitt skrevet om italienerens bravader.

Særlig utenfor politikken har Berlusconi vært en kontroversiell skikkelse.

Berlusconi ble opprinnelig dømt til syv års fengsel i 2013 grunnet maktmisbruk og for seksuell omgang med Karima El Mahroug - på det tidspunktet en 17 år gammel prostituert, en dom som senere ble frafalt.

Åpnet beryktet villa i Milano Derfor har det vært mye spenning knyttet til innholdet i Berlosconis selvbiografi «Min Måte» som slippes denne måneden, skriver Telegraph.

Her avslører Berlusconi, skriver den britiske avisa, for første gang detaljer om hans skandaløse arrangementer, døpt bunga bunga-fester - et konsept som politikeren skal ha fått fra den forhenværende lybiske diktatoren Muammar Gaddafi, der en rekke unge kvinner regelmessig ble invitert av den italienske statslederen.

- Er du sikker på at du tør, skal Berlusconi ha spurt Alan Friedman, forfatteren av boka, før han ba ba sistnevnte om å følge på.

Benekter anklagene om sex med mindreårig Telegraph skriver at rommet der festene foregikk inneholder et bord skalert for 36 personer, antikke malerier, prangende speil inspirert av tidsperioden barokken og ikke minst en scene.

Under Friedmans besøk var det ingen strippere på scenen , og Berlusconi benekter også å ha hatt sex med Mahroug.

Han innrømmer imidlertid at hun var en av dem som ble invitert til festene han arrangerte, og som i ettertid utgjorde mye av grunnlaget for dommen tilbake i 2013.

 VITNET:  I mai 2013 ga Karima El Mahroug sitt vitnemål i forbindelse med de daværende anklagene mot Silvio Berlusconi. Den tidligere statsministeren var anklaget for å ha kjøpt sex av henne i 2010 - da Mahroug var 17 år. Han ble først dømt, før dommen ble frafalt. Foto: AP Photo/Luca Bruno
VITNET: I mai 2013 ga Karima El Mahroug sitt vitnemål i forbindelse med de daværende anklagene mot Silvio Berlusconi. Den tidligere statsministeren var anklaget for å ha kjøpt sex av henne i 2010 - da Mahroug var 17 år. Han ble først dømt, før dommen ble frafalt. Foto: AP Photo/Luca Bruno Vis mer

- Ruby (navnet Mahroug skal ha brukt under festene) fortalte alltid folk at hun var 24 år gammel, noe utseendet hennes definitivt tilsa. Hun var veldig intelligent og slu, men hadde et vanskelig liv. Jeg hadde på ingen måte noen intime relasjoner til henne, hevder Berlusconi i boka, ifølge Telegraph, der han også vektlegger at ingen har noe bevis for anklagene mot han.

Kontroversiell politiker Silvio Berlusconi (79), som fortsatt leder partiet Forza i Italia på tross av en ettårsdom i 2014 etter skatteunndragelse, kan ikke lenger stille til valg i italiensk politikk.

I biografien står det også at Berlusconi forsøkte å overtale George Bush og Storbritannias statsminister Tony Blair til å ikke angripe Irak i 2003 - blant annet ved å foreslå at Hussein skulle søke asyl i Libya som da ble styrt av hans venn Muammar Gadaffi.

- Bush var ikke i mot idéen. Han ville ha akseptert den om jeg hadde hatt nok tid, sier Berlusconi i boka der han i tillegg beskriver forholdet sitt til en rekke statsledere, deriblant den tyske rikskansleren Angela Merkel.

- Jeg tror at mine problemer med Angela startet etter at en italiensk avis skrev at jeg hadde sagt at hun hadde en enormt stor rumpe. Dette har jeg aldri sagt, kun oppspinn, sier Silvio Berlusconi i «Min Måte» ifølge Telegraph.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!