Nå snakker de om Israel-angrepet

Nordmennene ble bundet og truet med våpen.

JUBLET: Randi Kjøs hylles av de mange tusen som har møtt opp på flyplassen i Istanbul. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
JUBLET: Randi Kjøs hylles av de mange tusen som har møtt opp på flyplassen i Istanbul. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ISTANBUL/OSLO (Dagbladet): De tre norske Gaza-aktivistene kommer etter planen hjem til Norge med et fly som lander på Gardermoen klokken 11.15 torsdag, opplyser demonstrantene selv til Dagbladet.

- Vi skal nå bruke de siste timene fram til flyavgang like over klokka 8 på å slappe av, forteller de.

- Etter forholdene har vi det bra, men vi er slitne, sier Espen Goffeng til Dagbladet, idet de tre nordmennene kommer ut fra flyplassen i Istanbul.

Alle så også ut til å være ved god helse, og etter forholdene i godt humør.

Hørte ikke skudd De tre nordmennene var opprinnelig på et annet skip enn det som ble angrepet, men ble flyttet til Mavi Marmara, skipet som ble stormet av israelske marinejegere.

- Vi kvinnene var nederst i båten, men etter hvert var hele båten et eneste stort fengsel, forteller Randi Kjøs til Dagbladet.

- Vi kvinnene var på det nederste dekket. Det var et tyrkisk skip, så det var ganske klare skiller slik sett. Der hørte vi ikke skyting, og hørte faktisk heller ikke helikoptrene siden de kom så stille. Det var hele fire dekk ned til der vi satt, husker Kjøs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer