Nå snakker de ut om drapsdagen

Her forteller Tjostolv Moland (28) og Joshua French (27) sin versjon av skjebnedøgnet i Kongo.

SNAKKER UT: De to nordmennene som er tiltalt for drap i Kongo forteller nå sin versjon av drapsdagen til Dagbladet.Foto: TORGEIR P. KROKFJORD
SNAKKER UT: De to nordmennene som er tiltalt for drap i Kongo forteller nå sin versjon av drapsdagen til Dagbladet.Foto: TORGEIR P. KROKFJORD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KISANGANI (Dagbladet):

Mandag morgen 5.mai: Tjostolv Moland (28) og Joshua French (27) rullet ut av hotellsengene på hotell Riviera i diamantbyen Kisangani. Hodene deres var en anelse tunge etter noen kalde Primus-øl kvelden før. Det var mandag 5. mai 2009. En helt vanlig dag — så langt.

De draps- og spiontiltalte nordmennene har tidligere aldri snakket om hva som skjedde denne dagen. Det hadde de tenkt å gjøre i retten. Men de hevder de har mistet all tillit til militærdomstolen og nekter nå å forklare seg.

De velger å fortelle sin historie i Dagbladet.

Moland og French var i Den demokratiske republikken Kongo på 30 dagers turistvisum, men ville hjem. Ikke til Re, Oslo eller Vegårshei, men til Kampala, hvor Molands sikkerhetsselskap hadde kontor. De to hadde vært tre dager i Kisangani.

— Det er fascinerende å se hvordan historien manifesterer seg i kulehull og ødelagte bygninger. Også har du Kongo-elva — og de eneste hotellene i mils omkrets som er ok å bo på, forklarer Joshua French.

— Vi var på guttetur, ikke noe annet, og besøkte også Beni og Mombasa. Tidligere har vi gjort liknende turer i Tanzania og Zambia, forteller han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer