Nå snakker han med politiet igjen

Sigrid-drapssiktede (37) har vært taus siden i fjor. I dag framstilles han for varetektsfengsling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag framstilles 37-åringen, som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, igjen for varetektsfengslings i Oslo tingrett.

Oslo-politiet mener han sto bak drapet på 16-åringen som forsvant like ved sitt hjem på Østensjø i Oslo natt til 5. august i fjor.
3. september ble hun funnet drept i et skogholt like ved et verksted i Oppegård.

Politiet har funnet blodspor etter jenta i en campingvogn 37-åringen fra Ålesund disponerte i en låve på Bryn. Mannen nekter straffskyld og hevder han ikke har noe mer verken forsvinningen eller drapet å gjøre.

Prater igjen Etter at han ble tvangsinnlagt til judisiell observasjon på Sykehuset Dikemark før jul nektet 37-åringen å gå i nye avhør med politiet.

I forrige fengslingsmøte for nøyaktig en måned siden sa han seg villig til å prate med politiet igjen, men han ønsket at det skulle foregå som rettslig avhør med pressen til stede. Politiet gjorde det veldig klart at det var overhodet ikke aktuelt. Avhørene med 37-åringen var i starten av en konfronterende fase da det plutselig ble taust før jul.

Tirsdag denne uka var han på nytt i avhør for første gang siden han valgte å avstå.

- Han har vært i avhør, men jeg ønsker ikke å si noe om innholdet i dette avhøret, sier politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo-politiet til Dagbladet.

Ferdig til sommeren Spørsmålene om hva som skjedde da 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant er mange. Politiet er fortsatt usikre på hendelsesforløpet rundt forsvinningen av jenta, hvordan og når hun ble drept og hvor hun har blitt holdt fanget.

Foreldrenes bistandsadvokat Harald Stabell har sagt flere ganger at familien til Sigrid er opptatt av å få vite sannheten om hva som skjedde. Sigrid-etterforskningen har vært massiv og politiet betegner den som blant de aller største, nesten på linje med 22. juli- og Nokas-etterforskningen.

Politiet har tidligere sagt at alt går etter framdriftsplanen og etterforskningen skal være ferdig til sommeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer