Nå snakker han om det indre livet i overvåkingsgruppa

Leif Karsten Hansen bekrefter at han var med å etablere SDU, men sier de ikke har gjort noe ulovlig.

HER ETABLERTE HAN SDU-ENHETEN: I handelsbygningen like ved den amerikanske ambassade hadde den omstridte overvåkningsgruppa tilholdssted.
Foto: Lars Eivind Bones
HER ETABLERTE HAN SDU-ENHETEN: I handelsbygningen like ved den amerikanske ambassade hadde den omstridte overvåkningsgruppa tilholdssted. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) I går avslørte TV2 at Leif Karsten Hansen, en av de POT-betjentene som på 1980-tallet jobbet med Treholt-saken, også har vært ansatt i SDU - enheten i den amerikanske ambassaden i Oslo som den siste uka har vært utsatt for massiv kritikk.

Enheten, som ble opprettet for 10 år siden for å jobbe med ambassadens sikkerhet, beskyldes nå for å ha ulovlig overvåket norske borgere. 

Hansen bekrefter overfor Dagbladet at han har vært ansatt ved ambassaden og at han var med å opprette enheten.

- Ja, det er forsåvidt riktig det at jeg var med under etableringen av SDU, men svært mye annet i TV2s rapportering er feil. Dette har jeg ventet på en stund. Det blir gjort til noe mystisk, men det er ikke mystisk, sier Leif Karsten Hansen til Dagbladet.

Forbannet - Hva var din rolle i SDU?

- Jeg var med på å etablere enheten. Det var vel sent i 2000. Det dreide seg om å skaffe lokaler, skaffe folk, dette er jo ikke stillinger man kunngjør i avisen, amerikanerne skulle skaffe kommunikasjonsutstyr, altså radioer, også videre. Den daglige driften av SDU-enheten hadde jeg ikke noe med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer