Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå snur Ap: Ordføreren støtter anmeldelse av egen leder

Til eget forsvar: - Jeg har alltid sagt at vi ønsker full åpenhet.

FRA NEI TIL JA: Etter et møte på kammerset onsdag, har ordfører Rita Ottervik og de andre Ap-representantene i Trondheim formannskap snudd og støtter politietterforskning av partimedelm Rune Olsø.  Foto: Ned Alley, NTB Scanpix.
FRA NEI TIL JA: Etter et møte på kammerset onsdag, har ordfører Rita Ottervik og de andre Ap-representantene i Trondheim formannskap snudd og støtter politietterforskning av partimedelm Rune Olsø.  Foto: Ned Alley, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Også ordfører Rita Ottervik og Arbeiderpartiets to øvrige medlemmer i formannskapet i Trondheim har nå bestemt seg for å politianmelde sin egen partifelle Rune Olsø.

Olsø (42) har vært en sentral Ap-politiker i Sør-Trøndelag og Trondheim siden 1990-tallet.

I HARDT VÆR: Rune Olsø blir gransket for sin politiske rolle opp mot sin sivile jobb som rådgiver for et eiendomsutviklingsselskap. Arkivfoto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
I HARDT VÆR: Rune Olsø blir gransket for sin politiske rolle opp mot sin sivile jobb som rådgiver for et eiendomsutviklingsselskap. Arkivfoto: Tom E. Østhuus, Dagbladet. Vis mer

Han er blitt beskyldt for å bruke sin rolle som rådgiver for et eiendomsutviklingselskap til å påvirke politikerkolleger.

Olsøs oppdragsgiver Staur Holding har tatt på seg en jobb for en utbygger for å sikre at et attraktivt boligområde på Byåsen i Trondheim blir regulert til boliger og ikke til friluftsområde.

Belønning: 6 millioner

Adresseavisen har avslørt at Olsø, som også en periode var administrerende direktør i den statlige eiendomsgiganten Entra Eiendom, var lovet seks millioner kroner for å få stoppet at området ble fredet.

- Jeg er glad for at statsadvokaten ser på saken. Selv om det skjer, er det riktig for oss nå å stå sammen med de andre partiene, sa Ottervik da hun kom ut fra et møte med Arbeiderpartiets gruppe onsdag, ifølge adressa.no.

Flertallet i kontrollkomiteen i Trondheim bystyre anbefalte i går at formannskapet politianmelder Olsø for korrupsjon.

Statsadvokaten inn

Det rådet fulgte flertallet i formannskapet tidligere onsdag.

Men det var mot stemmene fra ordfører Rita Otterviks og Olsøs partikolleger.

Etter at statsadvokaten tidligere i dag varslet mulig gransking uavhengig av anmeldelse, samlet Ap-representantene seg i hastemøte.

På spørsmål fra Adresseavisen etter dagens møte om en kommentar til at hun er blitt beskyldt for å tåkelegge saken, svarer ordfører Rita Ottervik:

- Jeg har alltid sagt at vi ønsker full åpenhet.

Sissel Trønsdal og Marek Jasinski var de to andre Ap-representantene under behandlingen av saken i formannskapet.

Trakk seg

Ap har fire representanter, men fjerdemann Geir Waage har meldt seg inhabil fordi han er nær venn av Olsø.

Han ble erstattet av en representant for Senterpartiet

Olsø trakk seg nylig som kandidat til leder for et nytt og sammenslått fylkesparti av de to Trøndelag-fylkene.

Han har også permisjon fra Trondheim bystyre, der han første gang ble valgt inn i 1995.

- Kan ikke utelukkes

Kommuneadvokaten mener det «ikke kan utelukkes» at straffebestemmelsene om påvirkningshandel er overtrådt, noe Olsø selv avviser på det mest bestemte.

Han tar sterkt avstand fra kommuneadvokatens vurdering, som han mener bygger på «feilaktig faktum og feil juss», ifølge NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media