Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå snur det: Øst og vest bytter vær

Noen får sol, men nesten ingen får snø.

SOL ØSTAFJELLS:  På Ringkollen, helt nord i Nordmarka, har det kommet snø forrige helg. Ifølge Meteorologisk institutt blir folk bosatt østafjells værvinnerne i neste uke. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
SOL ØSTAFJELLS: På Ringkollen, helt nord i Nordmarka, har det kommet snø forrige helg. Ifølge Meteorologisk institutt blir folk bosatt østafjells værvinnerne i neste uke. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Snø blir det ikke mye av den neste uka. I alle fall ikke i lavtliggende strøk.

- Det er jo snø på fjellet, men det er ikke så veldig gode muligheter for det i lavtliggende strøk, sier vakthavende meteorolog Ellbjørg Moksnes ved Meteorologisk institutt i Oslo.

Og værvinnerne ser ut til å bli folk som bor østafjells. I resten av landet ser det grått ut.

Østafjells Østafjells har det vært gråvær en god stund med litt spredt nedbør, og det vil nok vare til og med mandag. Men så skjer det noe.

- I løpet av tirsdagen så får vi en vinddreining. Vi har hatt østavind lenge, men nå blir det mer vind fra vest. Og da blir det som regel også bedre vær østafjells, sier Moksnes.

Det betyr lange perioder med sol og litt høyere dagtemperatur.

-Det er østafjells som er værvinneren fra tirsdag av, sier hun til Dagbladet.

- Men det blir ikke noe snø her med det første. I alle fall i lavtliggende strøk. Det blir stort sett oppholdsvær i neste uke, sier Moksnes.

Vestlandet Øst bytter nå vær med vest.

- Det har ikke vært så aller verst vær på Vestlandet i det siste. Det har vært gråvær i øst og bedre vær der, men nå snur det, sier Moksnes.

Lavtrykkene som kommer inn fra vest, gir nedbør på Vestlandet fra tirsdag eller onsdag.

- På onsdag kommer det et kraftig lavtrykk inn mot Vestlandet og Midt-Norge, og da blir det nok også en del vind, sier meteorologen til Dagbladet.

• Tagg dine bilder på sosiale medier med #dbvær!

Sørlandet Sørlandet blir også påvirket av snuoperasjonen. Vest-Agder får vestaværet, mens Aust-Agder får godværet.

- Det blir perioder med nedbør i vest og perioder med sol i øst, men ikke så mye sol som vi får i Oslo, sier Moksnes.

Midt-Norge Lavtrykket som kommer inn over Vestlandet på tirsdag eller onsdag, gir også vind i Trøndelag og Møre og Romsdal. 

- Det ser ut som det blir mest vind i Nord-Trøndelag, sør i Nordland. Der kan det bli storm på kysten på utsatte steder, sier Moksnes.

Værsystemet som kommer inn over landet, gir også en del nedbør.

- Det meste vil nok komme som regn i Trøndelag og i Nordland kan det kanskje bli på grensa til sludd. Så det ser ikke ut til å bli særlig mye snø i de områdene, sier Moksnes.

Nord-Norge Også i Nord-Norge ser det grått ut.

- Det kommer en del nedbør i Nord-Norge fra tirsdag. Det ser ut som det kan bli litt på grensa mellom snø og regn. Nord i Troms og i indre strøk i Finnmark, så kan det jo bli snø, men det er ikke meldt så mye nedbør der, sier Moksnes til Dagblade.

• Les også: Helgevarselet - Her kan du ta skiene fatt

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media