Nå snur Scotland Yard: - MI6-spionen låste seg inn i bagen sin selv

Gareth Williams ble funnet død, innelåst i en bag, i sitt eget badekar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dødsfallet til MI6-kodeknekkeren Gareth Williams har i to år vært et mysterium. Williams, som jobbet som kodeknekker hos etterretningstjenesten MI6, ble funnet død i august 2010 i badekaret i sin flotte leilighet i bydelen Pimlico i London - innelåst i en rød bag av merket North Face.

Nøklene til bagen lå sammen med Williams på innsiden, og politiet ante rett og slett ikke om dødsfallet var selvforskyldt eller om det var snakk om et drap. Spekulasjonene herjet vilt i britisk presse.

Politiet har tidligere hevdet at det ikke ville være mulig for Williams å låse seg inn i bagen selv, og at han dermed måtte være drept - eller i det minste låst inne i bagen av en ukjent person.

Men nå avslører Daily Telegraph at en ny etterforskning av dødsgåten konkluderer med helt motsatt resultat. Høyst sannsynlig har Gareth Williams låst seg inne i bagen selv, mener etterforskerne i Scotland Yard nå.

Gjorde forsøk Rettsmedisineren Fiona Wilcox fastslo tidligere i år at det var lite trolig at Williams kunne låse både seg selv og nøklene inn i bagen. Politiet ba utbryterartisten Peter Faulding prøve seg på trikset.

Han er en av verdens fremste innen faget, og i videoen kan du se hvordan han enkelt tar seg inn i bagen i badekaret, men ikke klarer å låse den.

Faulding prøvde og prøvde, men fikk det ikke til, selv etter 300 forsøk.

- Jeg kan ikke si at det er umulig å låse baggen fra innsiden, men jeg tror selv Houdini ville hatt problemer. Min personlige mening er at det er umulig, sa han oppgitt.

Låste seg inn Men blant annet etter innspill fra krigsveteranen Jim Fetherstonhaugh har politiet nå snudd. Politiet har ikke funnet noen spor etter at en annen gjerningsmann har vært inne i Williams' leilighet, og har nå slått seg til ro med at dødsfallet ikke var et drap.

Fetherstonhaugh sto i mai fram og fortalte at han fant en måte man kunne låse seg selv inn i bagen uten hjelp.

FUNNET DØD: Gareth Williams. Foto: AP / NTB Scanpix
FUNNET DØD: Gareth Williams. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Daily Mail har krigsveteranen hentet inspirasjon fra tyver. Teknikken han bruker er en omvendt versjon av metoden tyver bruker når de stjeler fra stengte bager på flyplasser. Så lenge bagen er fleksibel og sidene kan klypes sammen, får tyvene tak i det de trenger.

Datteren hans, Izzy (16), tok seg enkelt inn i en bag, før hun også låste den.