Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå snur Trump: - Vil ikke prøve å få Clinton dømt

Har truet med å sette spesialetterforsker på Clinton.

OPPHETET: Donald Trump sa at Hillary Clinton ville vært fengslet om det var han som styrte loven. Video: CNN Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trump vil ikke sette i gang ny etterforskning av Hillary Clintons eposter, bekrefter Trumps rådgiver Kellyanne Conway.

I et intervju med TV-stasjonen MSNBC tirsdag sa Kellyanne at Trump ikke vil forfølge saken videre, og at dette er et viktig signal til andre republikanske politikere.

I valgkampen truet Trump med å be sin justisminister om å iverksette gransking av Clintons bruk av en privat epostserver da hun var utenriksminister.

Det føderale politiet FBI har allerede etterforsket server-bruken, men konkludert med at det ikke var grunnlag for å ta ut siktelse mot Clinton.

Under den andre presidentdebatten mellom de to i St. Louis i oktober, sa Trump følgende:

DETTE LOVER TRUMP: I en video til sine Twitter-følgere legger nå vordende president Donald Trump klart fram hvilke planer han har for USA i de første 100 dagene med ham som president. Video: CNN Vis mer

- Hvis jeg vinner, skal jeg instruere min justisminister til å oppnevne en spesialanklager som skal undersøke saken din

Nå sier rådgiveren Conway at Clinton «fortsatt må leve med faktum at majoriteten av amerikanere ikke syns hun er ærlig og til å stole på.»

- Hvis Donald Trump kan hjelpe henne med å komme seg igjen, er det kanskje en god ting, sier Conway.

Også i ett av sine første intervjuer etter valgseieren antydet Trump at valgløftet om en ny etterforskning av Clinton kunne bli brutt. I intervjuet med Wall Street Journal sa Trump at han ikke hadde tenkt så mye på denne saken, siden han var opptatt av å bedre helsevesenet, skape arbeidsplasser og andre saker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!