Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå snur været 180 grader

Fra iskaldt og klart til stormfullt og mildt.

BLÅ MANDAG - GRÅ ONSDAG: I dag var det knapt en sky å se på himmelen i Oslo. Et væromslag sørger imidlertid for at det trolig blir en stund til neste gang det blir klarvær i hovedstaden. Allerede i morgen ettermiddag vil det skye til, samtidig som temperaturene øker, opplyser Meteorologisk Institutt.
Foto: Tom Schandy / NN / Samfoto
BLÅ MANDAG - GRÅ ONSDAG: I dag var det knapt en sky å se på himmelen i Oslo. Et væromslag sørger imidlertid for at det trolig blir en stund til neste gang det blir klarvær i hovedstaden. Allerede i morgen ettermiddag vil det skye til, samtidig som temperaturene øker, opplyser Meteorologisk Institutt. Foto: Tom Schandy / NN / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nå snur været 180 grader, slår Yr fast.

- Ja, det gjør nok det. Det kommer et væromslag, bekrefter statsmeteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt overfor Dagbladet.

- Mer vind Ifølge Yr vil været «snu» fra iskaldt og klart nordavær til stormfullt og vått sønnavær.

- Akkurat nå preger en nordavind hele landet, men allerede fra i morgen av vil vinden dreie mer fra en sørlig retning; først på Vestlandet og deretter gradvis i resten av landet, sier Biseth Granan.

- Generelt sett innebærer det at lufta blir mildere, så temperaturene vil stige. I tillegg vil vinden øke, fortsetter han.

På Østlandet vil det allerede i morgen bli mer tilskyende. Onsdag er det ventet opptil frisk bris i hovedstaden. I tillegg er det ventet plussgrader utover uka.

Full storm På Sørlandet vil man også oppleve en vindøkning inn mot Agder i morgen, ifølge meteorologen, og vinden vil komme opp i liten kuling på onsdag.

Samtidig vil det komme mer nedbør i hele Sør-Norge de neste dagene.

- På Vestlandet vil det blåse opp til full storm langs kysten i morgen, fortsetter statsmeteorologen.

- Også i fjellet er det ventet mye vind, som kan ha betydning for blant annet kjøreforholdene, sier Biseth Granan.

Skiftende vær Væromslaget starter i vest, men brer seg så gradvis nordover.

- I Nord-Norge er det ventet kuling i Nordland og Troms tirsdag ettermiddag, og også på onsdag er det ventet mye vind der oppe, sier meteorologen.

Og ifølge ham er det lite som tyder på at det vil bli klarvær igjen med det første.

- Det er ventet skiftende vær i hele landet, i alle fall fram til helga, sier meteorologen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media