Sommerværet:

Nå snur været i hele landet

Hvis du vil beholde solbrillene på, bør du befinne deg i den nordlige delen av landet til helga.

SOMMER-SALTO: Brage Hernes Gåsvær tok for tre år siden salto fra Storehorn til Lillehorn på Geita ved Svolvær i strålende sommervær. Meteorologene melder liknende forhold denne uka. Foto: Jarl Hernes Gåsvær
SOMMER-SALTO: Brage Hernes Gåsvær tok for tre år siden salto fra Storehorn til Lillehorn på Geita ved Svolvær i strålende sommervær. Meteorologene melder liknende forhold denne uka. Foto: Jarl Hernes Gåsvær Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Så langt i juli har Sør- og Østlandet hatt lite nedbør med strålende sol og relativt høye temperaturer. Det er det slutt på nå.

I midten av uka forventes det et værskifte som bringer med seg mørke skyer og lavere temperaturer, men solstrålene forviller seg ikke helt ut av landet.

Varmt i nord

Fra onsdag av kan Trøndelag og Nord-Norge ta fram solbrillene og badehåndklærne, de skal nemlig ta over finværet. Varmen forflytter seg dit:

- Til helga blir det godt over 20 grader, og Trøndelag får vel enda et par hakk opp på temperaturen, sier Trond Robertsen fra Meteorologisk institutt.

Varmen forlater dermed den sørligere delen av landet, som må ta imot lavere temperaturer og nedbør.

Verst til helga

Det er fra midten av uka av at t-skjorte og shorts kanskje bør erstattes med langbukse og genser i den sørlige delen av landet.

- Onsdag ser vi tendenser til et skifte. Da kommer det et større lavtrykkssystem, som gir mer nedbør og kjøligere luft i Sør-Norge, sier Robertsen.

Og ifølge meteorologen blir det verst til helga:

- Det blir litt mer vått i særlig den delen av landet, spesielt lørdag og søndag, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer