Nå snur været

Det har lenge vært tørt i hele Sør-Norge. Denne uken kommer regnet.

REGN: Det er meldt regnvær i Oslo lørdag. Foto: Annika Byrde / NTB
REGN: Det er meldt regnvær i Oslo lørdag. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har lenge vært tørt i Sør-Norge, men nå snur det.

Fra torsdag og gjennom hele helgen kommer det regn ulike steder i Sør-Norge.

- Det finværet vi har hatt til nå er over for denne gang, sier vakthavende meterolog Tone Christin Thaule ved Meterologisk institutt til Dagbladet.

Skiftende vær

Det er på Vestlandet, blant annet Bergen og Stavanger, det blir regn først - allerede på formiddagen onsdag.

- Det blir ikke så langvarig og så blir det oppholdsvær igjen i kveld, sier Thaule.

Trøndelag kan få regn onsdag kveld - og perioder med regn i helgen.

- Det ser ut som om den gir seg torsdag morgen, og det vil komme sol på dagen torsdag.

UFO: Amerikanerne vet ikke hva det er, annet enn at objektet var nær ved å krasje med et militært fly. For første gang på 50 år ble det tirsdag 17. mai holdt en høring i den amerikanske kongressen om UFO-er. Video: REUTERS. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

- Ikke store nedbørsmengder

Det vil også komme en byge i Agder og på Østlandet onsdag.

- Det blir mindre mengde der enn lenger vest. Så blir det oppholdsvær i Agder i kveld.

Det vil bli overskyet, byger og regn på Østlandet i helgen.

- Det kommer mest byger og regn i helgen, men det vil ikke komme store nedbørsmengder. Det vil nok variere en del fordi det er bygevær. Da vil det være perioder med sol, sier Thaule.

- Fint og tørt

I Nord-Norge snur også været. Der har det lenge vært regn, men fra torsdag til lørdag ser det ut til å bli ingen eller lite nedbør i hele området.

- Onsdag er det nordavind og bygevær. Torsdag blir det fint og tørt, men det kan komme regn helt sør i Nordland, sier meterologen og fortsetter:

- Det ser ut som om været blir mildere fra fredag. Tromsø kan få opptil til 10 til 12 grader. Det er stor forskjell fra tempraturen nå, som er på tre grader, sier Thaule.

FALL: Flere lokale medier har publisert en video av en mann som hopper over en foss i Kina. Så faller han. Video: Newsflare. Vis mer

Kommunen: - Betyr ikke så mye

Mangelen på nedbør ble særlig satt på dagsorden da Oslo kommune for to uker siden sendte ut en SMS til byens innbyggere.

Der oppfordret de folk til å spare på vannet.

Regnet som er ventet denne uken skaper imidlertid ikke jubel hos Vann- og avløpsetaten.

- Vi er selvfølgelig glade for alt vi kan få, men det er veldig lite og betyr ikke så mye i den store sammenhengen. Det vi trenger er godt med regn over flere uker, også innover i marka, for å få fylt opp magasinene, sier seksjonsleder Frode Hult i etaten.

Positiv trend etter SMS

Årets sommer kan bli kald og våt, ifølge Meteorologisk institutt. Både juni og juli blir trolig våtere enn normalt, har statsmeteorolog Vibeke Thyness tidligere sagt til NRK.

- Det vil være veldig positivt om det kommer en god del regn framover, men vi forholder oss alltid til prognosene som kommer ti dager fram i tid, understreker Hult.

Han sier at de har registrert en positiv trend med lavere vannforbruk etter at SMSen til innbyggerne ble sendt ut 2. mai.

- Vi ligger på et litt lavere nivå - det virker som om folk har vært flinke, og det er vi glade for. Det gjør at eventuelle tiltaksnivåer dras lenger ut i tid, og det er ikke sikkert at de kommer i det hele tatt, i tillegg til at det kan komme regn i mellomtiden, sier Hult.

Seksjonslederen påpeker at de er spente på å se om de foreløpige resultatene representerer en vedvarende trend.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer