Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

GRUPPEMØTET FERDIG NÅ:

NÅ: Sp vil stemme for mistillit. KrF bestemmer seg mandag

Sp vil ha bort Sylvi Listhaug. KrF innkaller landsstyret mandag. Listhaugs framtid avgjøres neste uke.

STØTTER MISTILLIT: Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum sier at Senterpartiet vil stille seg bak mistillitsforstaget mot Sylvi Listgaug. Reporter: Steinar Suvatne / Video: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Senterpartiet møttes i formiddag for å diskutere sitt syn på statsråd Sylvi Listhaugs jobbframtid:

Senterpartiet opplyser nå at partiet kommer til på støtte mistillit mot Listhaug.

- Vi freder ikke Sylvi Listhaug som justisminister. Vi er forberedt på å stemme for mistillitsforslaget på tirsdag, men Erna Solberg har nå en mulighet til å unngå en slik runde i Stortinget, sier Trygve Slagsvold Vedum til Dagbladet.

Sp-lederen sier de overlater ansvaret til Erna Solberg, og sier han håper det ikke blir en mistillitsvotering i Stortinget: Vedum vil at Erna skal fjerne Listhaug før tirsdagens votering.

- Men kommer mistillitsforslaget til behandling, så vil vi stemme for det. Jeg håper Erna Solberg nå viser lederskap, sier han.

Vedum sier har han orientert KrF-leder Knut Arild Hareide om partiets beslutning, som ikke var enstemmig fattet i Sp.

KrF: Samler landsstyret

Samtidig sier KrF til NTB at de innkaller landsstyret mandag for å diskutere hvordan partiet stiller seg til forslaget om mistillit.

– Det er stortingsgruppen vår som har bedt om et fellesmøte med landsstyret. Møtet vil bli holdt på Stortinget mandag klokken 12, opplyser Hareide.

Det var etter at stortingsgruppen fredag diskuterte mistillitsforslaget mot Listhaug og de mulige følgene det kan få dersom KrF slutter seg til dette, at gruppen kom fram til at de ønsker å rådføre seg med landsstyret.

– Dette er en svært krevende og alvorlig sak som vi må drøfte grundig før vi tar en beslutning, sier han

Egen vurdering

Kilder i KrF hevder partiet kommer til å fatte en beslutning uavhengig av Senterpartiets vurdering.

Dagbladets kilder i KrF er likevel tydelig på at situasjonen rundt Listhaug ble verre i etter hennes forklaring til Stortinget i går: Flere av KrFs politikere på Stortinget forteller Dagbladet at de vil vurdere å mistillitsforslaget mot Listhaug seriøst.

Erna Solberg to valg dersom KrF og Senterpartiet erklærer mistillit til Sylvi Listhaug: Enten kaster hun Listhaug ut av regjering og risikerer å ryke uklar med Frp, eller så stiller hun seg bak sin egen justisminister. Dersom Solberg velger det siste, risikerer hun at Stortinget kaster hele regjeringen.

Rødt, SV og Arbeiderpartiet støtter mistillitsforslaget. Dersom Senterpartiet og KrF gjør det samme, er den kontroversielle statsråden ferdig i regjering.

Tirsdag neste uke skal Stortinget behandlet mistillitsforslaget fra Rødt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!