Russland-etterforskningen:

Nå «sprenger de seg inn i Trumps virtuelle hvelv»: - Det kunne nesten ikke blitt verre

Mener Trump bør skjelve etter at FBI raidet kontorene til presidentens personlige advokat.

IKKE NÅDIG: Trump omtaler FBIs Russland-etterforskning som «en heksejakt». Det etter at Trumps personlige advokat Michael Cohen fikk sitt kontor ransaket. Video: CNN Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Donald Trumps personlige advokat, Michael D. Cohen, beskrives som presidentens virtuelle hvelv. Han passer på og beskytter både businessmannen og privatpersonen Donald Trumps største hemmeligheter.

En rekke juseksperter mener derfor den amerikanske presidenten har god grunn til å skjelve, etter at FBI i går kveld raidet kontorene til nettopp Cohen. Razziaen førte til beslag av materiale som blant annet er relatert til Cohens utbetaling på over en million kroner til pornostjernen «Stormy Daniels», ifølge The New York Times, som først omtalte saken.

Sistnevnte, hvis egentlige navn er Stephanie Clifford, hevder å ha blitt betalt for å ikke snakke om sitt påståtte seksuelle forhold til Donald Trump.

Det var Cohens advokat, Stephen Ryan, som selv bekrefter razziaen uten å ville bekrefte hvilken sak den var relatert til:

- Jeg har fått beskjed fra det føderale aktoratet om at New York-aksjonen kom delvis grunnet en forespørsel fra kontoret til spesialetterforsker Robert Mueller, skriver Ryan.

Det har gått over ett år siden tidligere FBI-direktør Robert Mueller fikk jobben med å lede granskingen av hvorvidt Trumps medarbeidere samarbeidet med Russland for å påvirke presidentvalget i 2016. Mueller fikk jobben i mai i fjor etter at Trump sparket FBI-sjef James Comey.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer