GRØNLAND (Dagbladet): Det er onsdag 5. mai og de frivillige arbeiderne på Fattighuset på Grønland i Oslo forbereder porsjonerte poser med mat til flere hundre mennesker, som har stilt seg i kvartalslange køer.
Dagbladet har snakket med noen av dem som møtte opp onsdag formiddag. Enkelte har behøvd hjelpen i flere år, mens andre har kommet til den siste tida. Felles for dem er at de sliter med å få endene til å møtes.
Dagens første poser består av fisk som har gått ut på dato for to dager siden. Når fisken er delt ut, vil det være Marius Larsens kjøttleveranse til Fattighuset som er høydepunktet i matposene.
Timmi Moen Guldbrandsen har jobbet som frivillig for Fattighuset i 15 år, og forteller at det er viktig å få ut fisken først, da den har kortest holdbarhetsdato.
- Vi må prioritere det på denne måten. Hvis vi gir ut det gode kjøttet først, som vil holde seg lenger, kan mye av den andre maten vi har fått inn bli dårlig.
Luis Lopez (51) står i matkøen - to kvartaler unna - når Fattighuset begynner å dele ut mat. Selv om vi er i mai måned er det regn og sludd i lufta. Dette er en av de første gangene Lopez henvender seg til Fattighuset for å få mat.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger