Nå står jobbene i kø

Støtteerklæringene har strømmet på etter at Heidi Sørensen fikk mistillit i Naturvernforbundet. Hun har også mottatt en rekke nye jobbtilbud. - Jeg regner ikke med å gå arbeidsledig lenge, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet traff Sørensen på en japansk restaurant i Oslo i går. Og det er slett ikke en knust leder av Naturvernforbundet som langer innpå sushi med stor kyndighet. Snarere virker hun lettet over det som nå har skjedd.

- Jeg visste hva jeg gikk til. Det er kanskje noen som tror det, men Naturvernforbundet er slett ingen søndagsskole.

Etter at hennes motstandere på tredje forsøk lyktes i å bli kvitt henne, kan hun nå velge og vrake i jobbtilbud. Det eneste hun har bestemt seg for er at hun fortsatt vil jobbe med miljøvern.
- Så næringslivet kan også være aktuelt?

- Jeg utelukker ingenting. Jeg vil bruke de nærmeste dagene til å avvikle i Naturvernforbundet. Noe annet vil være uansvarlig - så pass skylder jeg de ansatte der. De har bare vært helt fantastiske i denne prosessen og har stilt opp langt ut over det en kan forvente.

- Mange ble forundret da du i går sa du var villig til å fortsette uten lønn?

Sørensen blir taus og nekter å kommentere spørsmålet. Kilder nær henne opplyser til Dagbladet at det hun ønsket var at landsstyremøtet var redelige nok til å si rett ut om de hadde mistillit eller ikke.

Fallskjerm

Heidi Sørensen sier hun er fornøyd med seg selv og måten hun har taklet situasjonen på.
- Det har kjentes godt å stå oppreist. At jeg ikke har gjemt meg bort. Hvis du tråkker i salaten, for guds skyld stå stille. Det har vært mitt motto og det har jeg klart å leve etter.

Men det ble for mye, selv for Sørensen, da sympatierklæringene begynte å strømme på i går ettermiddag.

- Kritikk tåler jeg. Men det ble for mye da jeg fikk ros, sier hun, og gruer seg allerede til i dag. Hun er invitert til Redaksjon 21 med Anne Grosvold.

- Da kommer jeg sikkert til å grine.
Den som kanskje er mest fornøyd med at det endte som det gjorde er Sørensens mor.

- Hun ønsket at jeg skulle trekke meg for lenge siden og finne meg et roligere sted, ler Sørensen.

I det hele tatt ler hun mye og ofte. Også over at landsstyret vedtok å innvilge henne en fallskjerm på hele en og en halv månedslønn!

Ny profil

Paradoksalt nok vedtok landsstyret Sørensens økonomiske tiltakspakke, samtidig som de kastet henne med den begrunnelsen at de ikke hadde tillit til at hun ville håndtere økonomien tilfredsstillende.

- Det viser at her ligger andre motiver. Utover det vil jeg ikke kommentere den saken. Men hvis du stiller meg spørsmålet om Naturvernforbundet etter dette vil få en annen politisk profil.

- Så?
- Er svaret ja.

- Dette er back to basic for Naturvernforbundet?
- Ja.

- Hvordan tror du det vil gå med organisasjonen?
- Det vil jeg ikke uttale meg om i dag.

Luft og kjærlighet

Telefonen ringer. Det er en mann som mener Heidi Sørensen må være et fantastisk menneske som kunne tenke seg å jobbe uten lønn.

Hun smiler.

- Men du kan ikke leve på luft og kjærlighet alene. Særlig siden jeg har så lite av det siste. Og lufta i Oslo indre øst jo heller ikke er noe å skryte av.
- Hva gjør du nå?

- Nå går jeg ut i sola. Jeg skal spise is og smile.

SUSHI: Heidi Sørensen hadde ingen problemer med å håndtere pinnene da japansk sushi sto på menyen i går kveld. Det kan bli lenge til neste gang: Fallskjermen hun fikk av sine egne er en og en halv månedslønn.