TRØSTER HVERANDRE: Ingrid Rennan (16), Ida Øversveen (16), Tone Marigård (16), Emma Bertoia (16) og Julie Skoli (16) søker trøst hos hverandre etter tapet av Even. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET
TRØSTER HVERANDRE: Ingrid Rennan (16), Ida Øversveen (16), Tone Marigård (16), Emma Bertoia (16) og Julie Skoli (16) søker trøst hos hverandre etter tapet av Even. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADETVis mer

Nå står målet tomt

I går samlet bygda seg i sorg over fotballkeeperen Even Flugstad Malmedal (18), som ennå ikke er blitt identifisert etter Utøya-massakren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BYBRUA, GJØVIK (Dagbladet): Snill, engasjert, sportsinteressert, omtenksom, ambisiøs, en flink leder, en gryende AUF-er, en god kamerat, en talentfull keeper og en viktig lagspiller.

Superlativene om Gjøvik-gutten Even Flugstad Malmedal (18) tok ingen slutt da Dagbladet i går deltok på en samlingsstund arrangert av idrettslaget Even spilte og brant for.

- Trolig den siste Til stede under markeringen, der det ble holdt taler, tent lys og lagt ned blomster, var tidligere AUF-leder i Gjøvik, Magnus Håkonsen. Han var også på Utøya da Anders Behring Breivik skjøt og drepte de forsvarsløse ungdommene.

- Jeg er antakelig den siste som snakket med Even i live, om det nå viser seg at han ikke kommer tilbake. Men håpet om at han gjør det, har vi ennå, sier Håkonsen.

Håkonsen var i ferd med å reise fra Utøya til Oslo fredag ettermiddag, og Even skulle hjelpe ham å pakke ned teltet.

- Vi gikk sammen mot teltet mitt, men så kom Even på at han hadde glemt mobilen og lommeboka. Han løp nedover mot kaiområdet. Det er siste gangen jeg så ham, sier Håkonsen.

- Stilte alltid opp Han har kjent Even siden ungdomsskolen, og beskriver han som en blid gutt, og en som alltid stilte opp for vennene sine.

En av vennene - Ørjan Wettermark (18) har kjent Even siden de to var guttunger. De gikk sammen på skolen, spilte på samme fotballag og dømte fotballkamper for yngre årsklasser sammen.

LEDER OG VENN: Magnus Håkonsen (18), tidligere leder for Gjøvik AUF, var en av de siste som så Even på Utøya. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET
LEDER OG VENN: Magnus Håkonsen (18), tidligere leder for Gjøvik AUF, var en av de siste som så Even på Utøya. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET Vis mer

- Even hadde alltid godt humør. Han stilte opp, han hjalp ungene og var godt likt av alle. Han var en ihuga Liverpool-supporter, men aller mest trofast mot sin egen fotballklubb: Varde. Jeg møtte ham minimum tre ganger i uka. Jeg vet ikke hvordan det blir uten ham, sier Wettermark til Dagbladet.

Målet på idrettsplassen står tomt. Fotballaget har mistet keeperen sin.

- Han ble keeper, fordi ingen andre ville det. Det sier litt om hvordan Even var, sier Wettermark.

- Hundre prosent til stede Rundt 200 mennesker var til stede på samlingsstunden for Even i går. Evens aller nærmeste familie deltok også i markeringen.

Leder for idrettslaget, Anders Motrøen, var en av dem som holdt tale for 18-åringen.

- Han var alltid hundre prosent til stede, og han gjorde det til 20 i stil. Jeg husker for eksempel at han sto i mål under en kamp, men at han i pausen løp til kiosken og solgte vafler, for så å løpe ut på banen igjen i andre omgang, sier Motrøen til Dagbladet.

- I tillegg til sitt idrettsengasjement var Even også samfunnsengasjert. Han ville ikke bare noe for seg selv, men for oss alle, legger han til.

SAVNET: Even Flugstad Malmedal er fremdeles savnet etter Utøya-skytingen. Her på et bilde av ham tatt 2. juni. Foto: PRIVAT
SAVNET: Even Flugstad Malmedal er fremdeles savnet etter Utøya-skytingen. Her på et bilde av ham tatt 2. juni. Foto: PRIVAT Vis mer

Even er en av tre personer fra Oppland fylke som fremdeles er savnet etter Utøya-massakren.

- La oss nå håpe at han blir identifisert, så familien hans får visshet, sier Motrøen.

HEDRET EVEN: Ørjan Wettermark (18) har kjent Even helt siden de var små. I går var han en av ca. 200 som møtte opp på idrettshuset under minnestunden for idrettsildsjelen. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET
HEDRET EVEN: Ørjan Wettermark (18) har kjent Even helt siden de var små. I går var han en av ca. 200 som møtte opp på idrettshuset under minnestunden for idrettsildsjelen. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET Vis mer