Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå står Røkke på menyen

Etter å ha solgt virksomheter for drøyt 10 milliarder kroner - og kvittet seg med 30000 ansatte - er Kværner-sjef Kjell Almskog sulten på å vokse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første rett på menyen er Kjell Inge Røkkes Aker Maritime.

Kværner solgte i går entreprenørvirksomheten sin til svenske Skanska for totalt 4,7 milliarder kroner. Det tidligere industrikonglomeratet sitter dermed igjen med bare to virksomhetsområder: olje & gass og industriell prosessteknikk.

Almskogs gigantiske snu-operasjon nærmer seg slutten.

Klar strategi

- Vi har kvittet oss med alle tapsområder, etablert en klar strategi og redusert gjelda fra 12,2 milliarder i 1999 til 4,4 milliarder i dag. Fortsatt sitter vi med noen skipsverft vi vurderer framtida til, men i all hovedsak fokuseres det nå på å vokse innenfor satsingsområdene, sier Almskog til Dagbladet.

Kværner skulle etter planen lagt fram et bud på Røkke-kontrollerte Aker Maritime (AMA) på rundt 4,5 milliarder kroner i går.

- Dette måtte utsettes på grunn av avtalen med Skanska. Men budet kommer i neste uke, forsikrer Almskog.

Fristende

Kværners bud er formulert slik at Røkke og de øvrige Aker Maritime-aksjonærene får 0,79 Kværner-aksjer for hver AMA-aksje. Nyheten om salget av entreprenørvirksomheten til Skanska sendte Kværner-kursen opp 2,5 prosent. Hvilket gjør oppkjøpstilbudet fra Almskog mer fristende for Røkke.

- Hva med å by Røkke kontanter i stedet for aksjer?

- Vi står finansielt mye sterkere etter salget til Skanska, men kommer ikke til å betale kontant for Aker Maritime. Vi mener oppgjør i aksjer er best.