Nå står slaget om Listhaugs flyktningkrav: Dette kan skje hvis hun får viljen sin

Men Frp og Høyre kan tape flere kamper.

NÅ STÅR SLAGET:  Innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug har frontet 40 forslag fra Høyre og Frp til å stramme inn på norsk asylpolitikk. Men de har måttet forhandle med de andre partiene for å få punktene igjennom. I dag får vi innsikt i deler av disse forhandlingene, når kommunal- og forvaltningskomiteen legger fram sin anbefaling til Stortinget. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
NÅ STÅR SLAGET: Innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug har frontet 40 forslag fra Høyre og Frp til å stramme inn på norsk asylpolitikk. Men de har måttet forhandle med de andre partiene for å få punktene igjennom. I dag får vi innsikt i deler av disse forhandlingene, når kommunal- og forvaltningskomiteen legger fram sin anbefaling til Stortinget. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag skal Høyre og Frp's 40 punkter for å stramme inn på asylpolitikken behandles i Stortinget, men det er fortsatt kaos i forhandlingene.

Partiene har forhandlet i kommunal- og forvaltningskomiteen, og de kommer i dag med sin innstilling.

Høyre og Frp står i fare for å tape på flere av sine viktige punkter. La oss se på noen av dem.

• 1. Inntektskrav: En av de mest dramatiske nye endringene er at regjeringen vil innføre «underholdskrav» for flyktninger.

Dette betyr det: Hvis en flyktning-far vil søke familiegjenforening for kona og barna i dag, har familien hans 12 måneder på å søke fra den dagen han får opphold. Rekker de den fristen, kan de komme selv om far ikke har jobb og inntekt. Rekker de ikke fristen, må far tjene 305 200 kroner i året (og ha gjort det i fjor), for at de skal få komme. Dette er det vi kaller «underholdskravet».

Regjeringa vil ha en inntektsgrense uansett når flyktningen søker. Det er en av de aller mest inngripende punktene som er foreslått.

Dette skjer nå: Det går trolig ikke gjennom. - Regjeringens ønske om å øke botid og underholdskrav vil bli nedstemt, sa en kilde i samarbeidspartiene til Dagbladet i går kveld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.