Foto: REUTERS/Shaam News Network/Handout/NTB Scanpix
Foto: REUTERS/Shaam News Network/Handout/NTB ScanpixVis mer

- Nå starter det avgjørende slaget om Aleppo

Det avgjørende slaget om den syriske byen Aleppo er nå i ferd med å starte, ifølge FNs sjef for fredsbevarende operasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det avgjørende slaget om den syriske byen Aleppo er nå i ferd med å starte, ifølge FNs sjef for fredsbevarende operasjoner.

- Voldsspiralen fortsetter å øke, sa Hervé Ladsous etter å ha brifet sikkerhetsrådet om situasjonen torsdag.

- Oppmerksomheten var for to uker siden rettet mot Damaskus. Nå er den rettet mot Aleppo der vi har grunn til å tro at det avgjørende slaget er i ferd med å settes i gang, legger han til.

Ifølge Ladsous har FN-observatørene til nå ikke sett at opprørerne ennå har tatt i bruk stridsvognene og de andre tunge våpnene de har fått tilgang til.

- Men vi vet de har stridsvogner og pansret kjøretøy.

Syriske styrker drepte minst 50 personer under kamper med opprørssoldater i byen Hama torsdag, hevder innbyggere og aktivister i byen.

- Under kampene gikk hæren inn i nabolaget Arbaeen og gjennomførte raid. De drepte medlemmer av tre familier, forteller Abu Ammar, som bor i området.

I den strategisk viktige regionen Hauran mellom Damaskus og Jordan ble 16 opprørere drept av raketter fra helikoptre torsdag, ifølge den syriske opposisjonen.

Kampene i området er blitt trappet opp de siste dagene. (©NTB)