Du leser nå Dagbladet Pluss

Nå starter Ernas 33 skjebnedøgn

Slik skal Erna Solberg løse flokene.

MYE SPILLER INN: - Alle ting som kjønn, geografi og bakgrunn er viktige. Det er mye som spiller inn. Men personlige kvalifikasjoner er det viktigste i den jobben. De må ha gjennomføringskraft og evne til å bære et politisk prosjekt, sier Erna Solberg til Dagbladet. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
MYE SPILLER INN: - Alle ting som kjønn, geografi og bakgrunn er viktige. Det er mye som spiller inn. Men personlige kvalifikasjoner er det viktigste i den jobben. De må ha gjennomføringskraft og evne til å bære et politisk prosjekt, sier Erna Solberg til Dagbladet. Foto: JACQUES HVISTENDAHLVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går feiret de borgerlige partiene valgseieren med kake. Samtidig startet prosessen med å komme fram til en erklæring for landets nye regjering, og hvem som skal sitte i den.

Dette skal være klart etter at statsbudsjettet er lagt fram 14. oktober. Erna Solberg og de andre borgerlige partilederne har om lag fem uker på seg

Denne uka, til og med fredag, holder partiene interne møter, der de vurderer valgresultatet, velger sin forhandlingsdelegasjon og sine utgangsposisjoner.

Erna Solberg vil hele veien ha uformelle samtaler med partilederne. Deretter starter den kommende statsministeren arbeidet med å finne ut hvilke partier som regjere sammen, hvordan de skal løse konfliktsakene og hvilke personer som skal bekle statsrådpostene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.