LETER: Portugisisk politi har sperret av et område hvor de vil grave etter Madeleine McCann, den britiske jenta som forsvant fra hotellrommet under en ferietur i 2007, melder Sky News. Foto: REUTERS / Andrew Winning/ NTB Scanpix
LETER: Portugisisk politi har sperret av et område hvor de vil grave etter Madeleine McCann, den britiske jenta som forsvant fra hotellrommet under en ferietur i 2007, melder Sky News. Foto: REUTERS / Andrew Winning/ NTB ScanpixVis mer

- Nå starter letingen etter Madeleine

Har sperret av område ved hotellet hvor hun forsvant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Portugisisk politi har sett seg ut et område hvor de vil grave etter Madeleine «Maddie» McCann, den britiske jenta som forsvant fra hotellrommet under en ferietur i 2007, melder Sky News. Hun var da tre år gammel.

Flere deler av byen Praia da Luz på Algarvekysten har blitt identifisert som potensielle søkeområder, inkludert en krattskog i nærheten av hotellet hvor hun bodde med foreldrene Kate og Gerry McCann. De er ikke selv til stede under arbeidet.

Ifølge BBC vil politiet i første omgang bruke hunder og bakkepenetrerende radar, for å se etter uregelmessigheter i grunnen og under overflaten.

Sjekket fra lufta Fartøy fra det portugisiske luftforsvaret har i lange perioder flydd lavt over søkeområdet.

- De har ikke identifisert dette området ut av det blå. De har åpenbart fått konkret informasjon og spor som leder dit, sier Keith Farguharson til den britiske nyhetskanalen.

- Områdene vil da deles opp i mindre teiger som er enklere å søke. Deretter kan de sende inn bakkepenetrerende radar for å se etter uregelmessigheter under overflaten, sier han videre.

Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet
Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet Vis mer

Portugisisk politi, som samarbeider med det britiske, har ikke offentliggjort ytterligere opplysninger i saken.

Etterlyst mann Det var den 3. mai i 2007 at Madeleine McCann ble meldt savnet. Trass i iherdig etterforskning ble hun ikke funnet, og portugisisk politi henla saken året etter, til kraftig kritikk.

Kate og Gerry McCann fikk gjenopptatt etterforskningen i 2011.

I mars i år etterlyste britisk politi en mann med mørkt hår som knyttes til innbrudd hos 12 britiske familier som var på ferie på Algarvekysten. Innbruddene skal ha skjedd i perioden 2004 til 2010.

TRE GRAVEOMRÅDER:  De tre leteområdene (innfelt i rødt) ligger rett ved leilighetskomplekset familien McCann bodde på under sitt opphold i Praia da Luz i Portugal. Kart: Google Maps / Dagbladet
TRE GRAVEOMRÅDER: De tre leteområdene (innfelt i rødt) ligger rett ved leilighetskomplekset familien McCann bodde på under sitt opphold i Praia da Luz i Portugal. Kart: Google Maps / Dagbladet Vis mer