Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nå starter norgeshistoriens største togstans

Oslo S stenges i seks uker. Her er konsekvensene.

BANEFIKS: Det meste av trafikk ved Oslo S stenges i seks uker på grunn av vedlikeholdsarbeid. Foto: Jernbaneverket.
BANEFIKS: Det meste av trafikk ved Oslo S stenges i seks uker på grunn av vedlikeholdsarbeid. Foto: Jernbaneverket. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I det Jernbaneverket omtaler som «Norgeshistoriens største togstans», går nærmest all trafikk ved Oslo S inn i en seks uker lang vedlikeholdsstans fra 26. juni. 2500 «større og mindre tiltak» til en kostnad av 180 millioner kroner skal utføres.

- Ved å stanse togtrafikken hele døgnet, vil man få gjort like mye på seks uker som på 18 måneder uten stans, opplyser Jernbaneverket i en pressemelding.

Stengningsområdet strekker seg fra Skøyen i vest til Bryn i øst og Grefsen i nord. Bare Østfoldbanens tog skal gå fra sentralstasjonen, mens resten må snu ved stasjonene utenfor stengningsområdet.

Dette medfører blant annet at Sørlandsbanen og Bergensbanen bruker Drammen som avgangs- og endestasjon, mens Dovre- og Kongsvingerbanen benytter Lillestrøm i nord. Flytoget går bare mellom Lillestrøm og Gardermoen. Det blir satt opp buss for tog.

Se full oversikt over konsekvensene i faktaboksen under.