Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NÅ: Steinras sperrer E18

Store steiner falt fredag kveld ut på E18 ved Bommestadkrysset i Larvik. Veien er sperret i begge retninger på ubestemt tid.

RAS: Et stort steinras blokkerer E18 ved Larvik fredag kveld. Video: tipser Vis mer

Et stort steinras ved 22.45-tiden fredag kveld blokkerer E18 ved Larvik. Raset med gikk noen hundre før inngangen til Larvik-tunnelen sør for Bommestad, og store steinblokker sperrer helt sørgående kjørebane. Ingen personer skal være tatt av raset.

- En geolog skal komme hit før klokka åtte, og før det skjer det ikke noe, sier Svein-Harald Masterød, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentral Sør.

Stengt og må ryddes

Grunnet usikkerhet rundt fjellmassene på stedet, er hele veien besluttet stengt på ubestemt tid.

- Det gjenstår at området undersøkes av geolog før veien kan åpnes. I tillegg må veien ryddes. Og det skjer garantert ikke i natt, sier operasjonsleder André Kråkenes i Sørøst politidistrikt til NTB.

Flere vakthavende fra byggherre Statens vegvesen er på stedet. Selskapet Mesta er entreprenør.

Twitter opplyser Vegvesenet at det natt til lørdag er for mørkt for geologiske undersøkelser, og at geolog derfor vil være på plass lørdag morgen.

Det har ikke vært sprengning eller annleggsarbeid på rasstedet nå.

E18 SPERRET: Raset ved Larvik-tunnelen ble utløst ved 22.45-tiden fredag. Foto: Geir Eriksen.
E18 SPERRET: Raset ved Larvik-tunnelen ble utløst ved 22.45-tiden fredag. Foto: Geir Eriksen. Vis mer

- Det var en bilist som ringte hit. Han fikk stoppet før raset. Det er ikke meldinger om at noen er skadd eller savnet, sier operasjonsleder Andre Kråkenes i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Det er en bratt fjellskjæring på den ene siden av rasområdet. Noen av steinblokkene som har rast ut er så store at de blokkerer mer enn en kjørebane aleine.

- Glad det ikke var mandag 07

- Sagt på en litt uvøren måte får vi være glade for at dette ikke skjedde en mandag morgen klokka 07 med den tunge trafikken som er da, sier politiets operasjonsleder.

Det har regnet i området i kveld, men ikke vært noen sprengning eller anleggsarbeider der.

- Denne strekningen av E18 ble ferdigstilt for god tid siden, og jeg vil heller tro at det er mye regn og vann i høst kombinert med pluss- og minusgrader som kan ligge bak, uten at vi har fått noen faglig rapport om det, sier operasjonsleder Andre Kråkenes.

Omkjøring fra Bommestad

- All trafikk sørover på E18 blir omdirigert fra Bommestad til riksvei 40, så fylkesvei 2998 mot ferjeleiet i Larvik og så inn på fylkesvei 303 til Farriseidet.

Omkjøring er nå skiltet.

Vanlige vogntog må kjøre om Siljan, mens lange modulvogntog må vente. Ingen omkjøringsveier er store nok, sier trafikkoperatør Anniken Island på Vegtrafikksentralen Sør til Dagbladet.