Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå stenges tysk luftrom

Askeskyen skaper ikke lenger problemer for Storbritannia, men har flyttet seg over Tyskland.

 STENGER TYSKLAND:  Askeskyen som stiger opp fra Island fortsetter å skape uro, men ingenting tyder på like store problemer som i fjor. Foto:  AFP PHOTO / STRINGER
STENGER TYSKLAND: Askeskyen som stiger opp fra Island fortsetter å skape uro, men ingenting tyder på like store problemer som i fjor. Foto: AFP PHOTO / STRINGER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tyske luftfartsmyndigheter opplyser ifølge Sky News og BBC at flyplassene i Bremen og Hamburg ble stengt i 5-tiden i morges.

Luftrommet over den tyske hovedstaden Berlin stenges trolig fra klokken 11, opplyser luftfartsmyndighetene.

Lavprisselskapet Ryanair har sendt ut melding til alle sine passasjerer om at det kan bli store problemer for de som skal ut og reise i Tyskland i dag.

Der Spiegel melder at askeskyen trolig vil ha lagt seg over Sentral- og Øst-Tyskland innen klokka 8 i dag, og at det trolig vil være over medium askekonsentrasjon i luften.

Over to milligram Ifølge avisa ventes det en konsentrasjon på over to milligram aske per kubikkmeter i Nord-Tyskland. Mandag slo transportminister Peter Ramsauer fast at det blir forbudt å fly i luftrom med en konsentrasjon på 2 milligram eller høyere.

I går ble en lang rekke flyavganger innstilt, da primært i Skottland og øvrige Storbritannia. Fra Norge ble bare et fåtall flyginger innstilt, og Avinor kunne i går kveld melde at askeskyen har trukket seg vekk fra Norge.

Ifølge kart fra britiske Met Office har askeskyen så vidt beveget seg over Nord-Tyskland i løpet av natten. Den har også beget seg litt mot Norge igjen, men ligger langt utenfor kysten. Det ser dermed ikke ut til at Storbritannia blir hardt rammet i dag likevel.

- Lar oss ikke mobbe Lavprisgiganten Ryanair hevdet i går at en testflyging viste at det slettes ikke var noe farlig å fly i luftrom med høy askekonsentrasjon, men dette blir avvist på det sterkeste av den britiske transportministeren Richard Hammons.

- Vi er forberedt på å snakke med flyselskapene om hvordan vi kan gjøre sikkerhetsrutinene bedre, men vi lar oss ikke mobbe av flyselskaper eller noen andre når vårt ansvar er sikkerheten i britisk luftrom og alle passasjerene som forlater britiske flyplasser, raser Hammonds ifølge BBC.

Ryanair-toppen Michael O'Leary kalte i går luftfartsmyndighetene for inkompetente.

 KAOS:  I morgentimene ser det ut til at det først og fremst er Tyskland som blir rammet i dag, etter at Storbritannia ble rammet hardt i går. Foto: AFP PHOTO / JOHAN NILSSON
KAOS: I morgentimene ser det ut til at det først og fremst er Tyskland som blir rammet i dag, etter at Storbritannia ble rammet hardt i går. Foto: AFP PHOTO / JOHAN NILSSON Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media