- Nå stiger Wall Street-lønningene igjen

Ansatte i USAs seks største banker tjener nesten like mye som i rekordåret 2007.

WALL STREET: Aksjehandlere utenfor børsen i New York. Foto: REUTERS/Eric Thayer/SCANPIX
WALL STREET: Aksjehandlere utenfor børsen i New York. Foto: REUTERS/Eric Thayer/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Selv i en finanskrisetid der skyhøye bonuser og lønninger har vært i Obama-regjeringens søkelys, og der USAs finansinstitusjoner har mottatt milliarder av skattebetalernes penger, har USAs seks største banker satt til side 36 milliarder dollar, tilsvarende 293 milliarder norske kroner, i første kvartal til å lønne ansatte.

Skulle denne utviklingen fortsette vil Wall Street-lønningene bli nesten like høye som i rekordåret 2007, skriver avisa The New York Times.

- Jeg har bare ikke sett de store forandringene i måten folk snakker om økonomisk kompensasjon på, sier Sandy Gross, som jobber med rekruttering til finansfirmaer.

3,7 millioner i snittGoldman Sachs er en av bankene som har satt av mest penger til utebetaling av bonuser og lønninger.

Som følge av finanskrisen ble Goldman Sachs omgjort fra meglerhus til bank, noe som medførte strengere regulering men som samtidig ga banken større tilgang til den amerikanske krisepakken.

I siste kvartal i fjor gikk storbanken med 2,1 milliarder dollar i underskudd. I oktober fikk banken 6,8 milliarder dollar fra regjeringens krisepakke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer