Nå stormes bosetterne

Soldatene har fjernet sperringene og begynt tvangsflyttinga på Gaza.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nå er aksjonene i gang ved Gazas største bosetting Neve Dekalim. Eskortert av bulldosere tok soldater og politifolk seg inn der hundrevis av jøder har barrikadert seg og satt fyr på søppelcontainere.

- Nå går våre styrker inn i Neve Dekalim og en rekke andre bosettinger. Vi vil ta dette rolig, og håper at vi fortsatt er sterke ved slutten av dagen, sier militærsjefen i Gaza, general Dan Harel, til nyhetsbyrået AP.

Troppene hans er i dag tidlig også inne i Morag etter først å ha forsøkt å forhandle med bosetterne ved inngangspartiet.

Avslutter okkupasjonen

Flere tusen israelske bosettere har ennå ikke forlatt Gaza. Midnatt lokal tid utløp fristen, og det ventes alvorlige sammenstøt mellom bosetterne og de israelske soldatene.

I natt dro den første israelske militærkonvoien ut for å tvangsflytte bosetterne som har blitt igjen i Gaza. Mer enn hundre kjøretøy dro til enklaven Gush Katif.

Konvoien ble forsinket da omkring femti demonstranter blokkerte inngangen til Gaza. Politiet og soldater måtte dra dem bort fra veien. Flere tusen soldater og politimenn skal inn i Gaza for å tvangsflytte de resterende bosetterne fra de ulovlig okkuperte områdene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer