Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå strømmer verdens surfere til Hawaii

Vil ha med seg de største bølgene på fem år.

MONSTERBØLGE: Den profesjonelle surferen Reef McIntosh ga seg i kast med noen av kjempebølgene som krasjet inn over Waimea Bay på nordkysten av Oahu i Haleiwa, Hawaii i går. Bølgehøyden er ventet å toppe seg senere i dag, og fortsette igjennom onsdagen. Foto: REUTERS/Hugh Gentry
MONSTERBØLGE: Den profesjonelle surferen Reef McIntosh ga seg i kast med noen av kjempebølgene som krasjet inn over Waimea Bay på nordkysten av Oahu i Haleiwa, Hawaii i går. Bølgehøyden er ventet å toppe seg senere i dag, og fortsette igjennom onsdagen. Foto: REUTERS/Hugh Gentry Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Det skorter aldri på solbrune menn med surfbrett under armen langs Hawaiis strender, men denne uka tiltrekker stillehavsøya seg et spesielt sjikt av brettentusiastene.

En storm nord i Stillehavet har nemlig sendt en strøm av monsterbølger mot norskysten av øygruppa. Dermed våkner ekstremsurfere fra Brasil, Sør-Afrika og Australia, og kaster seg på flyene for å få med seg surfen.

- Bølgene fortsetter å vokse. Vi har ikke hatt så store bølger på Hawaii siden 2004 eller 1998, sier Robert Ballard, ved National Weather Service til AP.

Strender stengt
Meteorologene mener bølgene kan komme opp mot 15 meter.

Surferne bruker vannscooter for å komme seg inn i bølgene, som anses som for store til å padle inn i.

I tillegg til surfere, reiser tusenvis av skuelystne nordover på øya, mot strendene rundt Oahu og Mauiwere.

En del av strendene var stengt i går.

- Etter at vannet kommer inn, kan det dra deg tilbake på havet. Man må være klar over hvor kraftige disse bølgene er, sier Eric Basta, som driver Surf N Sea i Haleiwa.

Storbølgekonkurranse
De store bølgene åpner for gjennomføringen av den legendariske storbølgekonkurransen Quiksilver in Memory of Eddie Aikau for første gang siden 2004. Konkurransen holdes bare under perfekte forhold, med bølgehøyde på minimum 12 meter.

Bølgene forventes å fortsette å vokse i dag, og vil holde seg store igjennom onsdagen.

15 METER: To surfere gir seg i kast med en av bølgene langs norskysten av Oahu. Bølgene ventes å kunne nå en høyde på 15 meter, og arrangørene av konkurransen The Eddie Aikau Big Wave Invitational vurderer å avholde konkurranse i dag. Foto: REUTERS/Hugh Gentry
15 METER: To surfere gir seg i kast med en av bølgene langs norskysten av Oahu. Bølgene ventes å kunne nå en høyde på 15 meter, og arrangørene av konkurransen The Eddie Aikau Big Wave Invitational vurderer å avholde konkurranse i dag. Foto: REUTERS/Hugh Gentry Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media