Nå stuper de norske oljelønningene

Har rast sju prosent på rekordtid.

OLJEBRANSJEN SLITER: Norsk oljeindustri er inne i tøffe tider. Det går også ut over lønningsposene i bransjen.
Foto: Roger Hardy/Samfoto
OLJEBRANSJEN SLITER: Norsk oljeindustri er inne i tøffe tider. Det går også ut over lønningsposene i bransjen. Foto: Roger Hardy/Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bonuskutt og færre konsulenttimer er blant årsakene til at lederlønningene i oljesektoren i snitt har sunket med hele 6,7 prosent på ett år, skriver organisasjonen Lederne. Før nedgangen i norsk olje- og gassproduksjon satte inn sommeren 2014, lå en gjennomsnittlig mellomlederlønn på 840 500 kroner før skatt. Etter prisfallet og ordrenedgang har snittlønnen sunket til 784 000 kroner.

Dette avdekkes i Norsk Ledelsesbarometer 2015, en undersøkelse gjennomført av Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) for Lederne.

- Det er naturlig at dårligere tider påvirker lønnsnivået i en bransje. Likevel er det overraskende at prisfallet i fjor skulle slå så raskt og merkbart ut på lønnsslippen til mellomledere i olje-, gass- og rederinæringene, sier Jan Olav Brekke, forbundsleder i Lederne, på organisasjonens hjemmeside.

Påvirkes av Kina-krise Og både russisk storpolitikk og et Kina i sterk økonomisk motvind kan føre til at den norske oljenedturen vil vare i lengre tid.

- Det er interessant å trekke de utenlandske trendene inn i den norske debatten. Det er ikke skjedd så mye til nå, men det er helt klart at økonomisk nedgang i Kina vil påvirke oss, sier kommunikasjonsleder Sverre Simen Hov i Lederne til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer