Nå stuper Samsung på børsen også

Apple har falt nesten 40 prosent siden september i fjor. Nå butter det for erkerivalen Samsung også, som falt kraftig på børsen i Seoul fredag.

BØRSFALL: Samsung har steget kraftig på børsen samtidig som Apple har falt og falt. Nå stuper Samsung også. REUTERS/Han Jae-Ho (SOUTH KOREA)
BØRSFALL: Samsung har steget kraftig på børsen samtidig som Apple har falt og falt. Nå stuper Samsung også. REUTERS/Han Jae-Ho (SOUTH KOREA)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Fredag var den verste dagen på nesten 11 måneder på børsen i Seoul. Kospi-indeksen falt 1,8 prosent til 1.923,85.

Elektronikkgiganten Samsung Electronics, som utgjør rundt 20 prosent av indeksen, tynget med en nedgang på hele 6,2 prosent.

Markedsverdien på elektronikgiganten, som er Apples argeste konkurrent på smarttelefoner, ble dermed barbert med 12 milliarder dollar, tilsvarende knapt 70 milliarder kroner.

Aksjen er ned 7,6 prosent denne uken og Samsung har ikke falt mer siden august i fjor, da selskapet tapte en patentsak mot Apple i USA.

Apple har til sammenligning falt 38 prosent fra sin all-time high på 705,1 dollar på Nasdaq den 21. september i fjor. Og det er ikke sikkert fallet er over ennå.

Samsung ned 9,5 prosent Samsung satte all-time high den 2. januar i år, da aksjen steg til 1,576 millioner won.

Den gangen uttalte "Årets stjerneforvalter", Kristian Falnes, til Dagens Industri at aksjen var billigere enn ved inngangen til 2012.

Med fredagens slutt på 1,427 millioner won er aksjen ned 9,5 prosent fra toppen.

FALLER: Svakere salg av Samsung S4 sender aksjen ned. AFP PHOTO / JUNG YEON-JE
FALLER: Svakere salg av Samsung S4 sender aksjen ned. AFP PHOTO / JUNG YEON-JE Vis mer

Ifølge Reuters bekymrer investorene seg for selskapets avtagende vekst innenfor smarttelefoner. Flere meglerhus har også nedgradert aksjen.

Ordre for den nye Galaxy S4, som kom i salg i forrige måned, avtar på svak etterspørsel i Europa, noe som kan påvirke marginene, sier analytikere i JJ Park til Bloomberg. J.P. Morgan senker sitt resultatanslag for 2013 med 9 prosent.

Kursmålet på aksjen er også kuttet med 9,5 prosent, men det ligger fremdeles så høyt som 1,9 millioner won.

Samsung er Skagens favoritt Samsung Electronics er fortsatt den største investeringen i Skagen Fondenes aksjefond. I Kristoffer Stensruds Kon-Tiki-fond er 7,21 prosent av midlene i fondet investert, mens den i Skagen Vekst og Global utgjør henholdsvis 6,44 og 6,81 prosent av fondet.

Verdien på posten hadde en samlet verdi på drøyt 5,3 milliarder kroner ved utgangen av april. Siden det har kursen falt med 7 prosent, tilsvarende et vedifall på 373 millioner kroner. 330 millioner kroner av verdifallet kom i dag.

Les også. Samsung vant over Apple

STJERNEFORVALTER: Kristian Falnes, SKAGEN Vekst, er med på å forvalte verdier for over 5 milliarder kroner i Samsung-aksjer. Foto Knut Falch/ NTB scanpix
STJERNEFORVALTER: Kristian Falnes, SKAGEN Vekst, er med på å forvalte verdier for over 5 milliarder kroner i Samsung-aksjer. Foto Knut Falch/ NTB scanpix Vis mer