Nå tar Jens grep

Etter et kaotisk landsmøte tar Jens Stoltenberg nå grep. Han vil ha slutt på personstrid og intern krangel som ødelegger for Arbeiderpartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå er han sjefen i Ap. Men han vil ikke lede partiet ved å diktere. Bare når sakene er store og viktige nok, vil den nye partilederen gripe inn.

I går feiret han med en bedre middag hjemme hos søsteren.

- Kona er bortreist, skjønner du, forklarte den nyvalgte lederen.

Stoltenberg sier han ikke angrer på at han ikke grep inn i nestlederstriden på landsmøtet. Men han sier han forstår fullt ut at valgkomiteens leder Gerd-Liv Valla føler seg «frustrert» og oppgitt over å ha levert et «stort og unyttig arbeid», som hun selv uttrykte det.

- Riktig

- Partiledelsen viste gjennom partisekretær Martin Kolbergs innlegg og gjennom samtaler med delegater på landsmøtet hvor vi sto. Vi mente det var riktig å stå på to nestledere. Men det ville vært helt feil å bruke makt til å tvinge landsmøtet til å gjøre et annet vedtak enn de ønsket å gjøre.

Hvor mye prestisje og makt jeg investerer i en sak, er avhengig av hvor alvorlig den er. I saker jeg mener er virkelig alvorlige, vil jeg være klar og tydelig, sier Stoltenberg.

Han sier dermed at nestledersaken ikke var stor og viktig nok til at han ville legge sin prestisje i den. Resultatet var at Gerd-Liv Valla og valgkomiteens enstemmige innstilling om to nestledere, ble feid av banen. LO-lederen uttrykte frustrasjonen da hun la fram valgkomiteens innstilling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer