Nå tar politiet lappen fra Uber-sjåfører i Oslo

Har tidligere nøyd seg med å ta skiltene.

Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-politiet tar nå lappen fra Uber-sjåfører og truer med å inndra inntekter som straffbart utbytte.

Det siste året har politiet avskiltet bilene til sjåfører som tas for å kjøre for drosje-apper som Haxi og Uber i Norge. Nå er reaksjonen trappet opp til førerkortbeslag, skriver Filter Nyheter.

I en e-post til sine norske sjåfører skrev Uber forrige tirsdag at de «er blitt gjort oppmerksomme på enkelte tilfeller der politiet har beslaglagt partnersjåførers førerkort».

Påtaleavsnittet ved Seksjon for trafikk- og sjøtjeneste i Oslo bekrefter at enkelte sjåfører har mistet førerkortet.

– Den som driver persontransport mot betaling uten løyve kan ilegges forelegg for dette, og risikerer at førerkortet inndras og at det nedlegges bruksforbud på bil. Det gjelder også i tilfeller der oppdragene er formidlet ved hjelp av internett og applikasjon, sier politiinspektør Ole Rasmus Knudsen i Oslo politidistrikt.

Uber sier i en kommentar at det bare er noen få som har mistet førerkortet.

– I de aller fleste sakene har ikke midlertidig inndragelse av førerkort vært et tema, så dette er noe som kun har skjedd unntaksvis, skriver selskapet i en epost til nettavisen.

Uber mener de i dag opererer innenfor rammene av norsk lov.

– Hver uke gjennomføres det hundrevis av turer gjennom UberPOP hvor partnersjåføren tar med seg passasjerer som skal samme vei, skriver selskapet.

(NTB)