BEKLAGER: Roger Ingebrigtsen trakk seg i kveld som statssekretær på grunn av et forhold med i yngre jente. Arkivfoto: Ingun A. Mæhlum
BEKLAGER: Roger Ingebrigtsen trakk seg i kveld som statssekretær på grunn av et forhold med i yngre jente. Arkivfoto: Ingun A. MæhlumVis mer

- Nå tenker jeg på dem jeg er glad i

Statssekretær Roger Ingebrigtsen beklager etter at han trakk seg på grunn av seksuell relasjon med ei 20 år yngre jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Nordlys/Dagbladet): - Det er et forhold jeg anså som avsluttet og gjort opp, sier Roger Ingebrigtsen (Ap) til Dagbladet.

I kveld ble det kjent at han trekker seg som statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet, på grunn av en seksuell relasjon med ei yngre jente som strekker seg tilbake til 2004. Jenta var ung tillitsvalgt i Arbeiderpartiet.

- Man kan se ting ulikt i livet, og det jeg trodde var avsluttet og historie, var ikke det likevel. Da jeg ble forelagt denne informasjonen, var det bare én ting å gjøre, og det var det jeg gjorde, sier Ingebrigtsen.

- Hva forela deg denne informasjonen?

- Arbeiderpartiets partisekretretær, Raymond Johansen.

- Beklager at jeg sviktet Ingebrigtsen varslet selv sin avgang i en melding på sin private Facebook-side, som ble lagt ut like etter klokka 19.00 i kveld. Det var Nordlys som først omtalte saken.

Meldingen på Facebook innledes slik:

- I 2004, da jeg var 37 år, innledet jeg en seksuell relasjon med ei 20 yngre jente. Aldersforskjellen var uakseptabel.

- I tillegg var personen ung tillitsvalgt i partiet. Saken er nå kommet fram, skriver han videre.

Ingebrigtsen understreker at han er svært lei seg for det han har gjort.

- Jeg tar konsekvensen av mine handlinger ved å trekke meg både fra nominasjonen og som statssekretær. Jeg er trist, men føler ingen bitterhet. Jeg vil fortsette å elske Arbeiderpartiet livet ut. Takk til alle dere som har heiet meg fram, støttet og hjulpet meg. Jeg beklager at jeg har sviktet.

- Tenker på dem jeg er glad i - Jeg tenker ikke på meg selv nå. Nå tenker jeg egentlig bare på dem jeg er glad i, jeg tenker på kjæresten min, unga mine, familien og alle de som har investert masse tid på heiraop de siste månedene, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Helt frem til nå har han kjempet en innbitt kamp om å bli nominert som toppkandidat for Troms Ap i stortingsvalget til neste år. Søndag var det lagt opp til en nervepirrende kampvotering mot Martin Henriksen under nominasjonsmøtet i Troms Arbeiderparti, skriver Nordlys.

Ingebrigtsen startet sin politiske karriere i AUF på 1980-tallet, og var allerede i 1989 politisk rådgiver i Arbeiderpartiets stortingsgruppe. I år 2000 tiltrådte han for første gang som statssekretær for Kulturdepartementet.

Etter dette Dagbladet kjenner til, kommer meldingen brått på Ingebrigtsens nære medarbeidere.