Nå tennes 100 000 julelys

Birger Midthaug (63) er glad i jula. I hagen blinker 100000 julelys.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SPERILLEN (Dagbladet): Ungkaren ved innsjøen Sperillen på Ringerike skaper trafikkaos i julestria. Bilistene står nemlig i kø for å beundre hagen og julehuset.

- I år har jeg vel litt over 100 000 julelys. Det er en dobling siden i fjor. Du skjønner, jeg så noen på fjernsynet som hadde flere enn meg, forteller 63-åringen.

Dyr strømregning

Vel 50000 kroner og flere måneder med arbeid og tilrettelegging har Midthaug brukt på å få den riktige julestemningen. Og det er før strømregninga for desember er betalt.

- Jeg synes det har blitt riktig så fint. Jeg har noen flere lysnisser inne, men de tenkte jeg at jeg skulle vente noen dager med. Strømregninga får jeg ta når den kommer. Jeg har spurt energiselskapet om de var villig til å sponse litt, men det var de ikke, sier Midthaug.

Julestemning

Han synes det er morsomt med alle som stopper nede i veien for å ta en prat.

- Folk blir i godt humør, og det er jo det viktigste. Det er jo noe litt utenom det vanlige. De siste åra har det blitt slik at jeg stadig har kjøpt julelys. Vi får se hvor mange det blir neste år. Det er vel fortsatt plass til noen til, humrer Midthaug.

JUL MED DIN GLEDE: Med vel 100000 julelys i hagen skaper Birger Midthaug julestemning for bilistene langs E16. Strømregninga har ikke 63-åringen tenkt på ennå.