Nå tilbyr tannlegen ekte Lacoste

Bare 300 kroner mer enn ekte Lacoste-poloskjorte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hvis du drømmer om å være kledd i Lacoste og krokodillemerker fra topp til tå, har du kommet nærmere målet.

To britiske rettsinstanser har nå gitt en tannklinikk i Sørvest-England velsignelse til å bruke krokodillelogo. Den store fransksveitsiske kleskjeden fra 1933 med sin verdenskjente krokodillelogo, har satt inn tung juridisk skyts for å stoppe markdesføringen, men har gått på to sviende nederlag mot en lokal tannlege uten advokat.

The Times har sammenlignet prisene på krokodilletenner og poloskjorter med krokodillemerke. 

Følger du krokodille-logoen fram til The Dental Practice i Cheltenham, får du fikset og fylt et hull i tanna for 84,10 pund - 887 kroner, med kvittering og krokodillelogo. I nærmeste Lacoste-butikk du en poloskjorte for 55 pund - 580 kroner .

Da kan du iallefall være dekket med krokodillestempel fra brillene til fotsålene.

Den lille tannklinikken har brukt krokodillelogoen siden 1991. Tannlegene syntes det var altfor mange kjedelige logoer. En krokodille med skarpe tenner og veltrimmet kjeft, derimot, det var tydelig symbolikk.

Men kles- og utstyrskjeden tok affære da tannlegene søkte om patent for logoen i 2004. Patenttyveri, mente kjeden - og prosederte på at kundene ville bli forvirret.

Krokodillene har samme sleng på halen, men ulik grønnfarge. Lacoste-krokodillen er rød i kjeften - tannlegekrokodillen har hvite tenner.

 BEGGE ER LOVLIGE:  Under den store logoen til venstre kan du handle sko, klær, briller, klokker og parfyme. Den lysegrønne krokodillen til høyre fører deg til tannlegen i Cheltenham i Sørvest-England. Ikke noe galt med noen av logoene, sier to britiske rettinstanser.
BEGGE ER LOVLIGE: Under den store logoen til venstre kan du handle sko, klær, briller, klokker og parfyme. Den lysegrønne krokodillen til høyre fører deg til tannlegen i Cheltenham i Sørvest-England. Ikke noe galt med noen av logoene, sier to britiske rettinstanser. Vis mer

Tannlegene vant i første rettsinstans, men Lacoste anket til en høyere domsstol for patentsaker.

-Går neppe feil

Tannlege Simon Moore hadde et enkelt resonnement i ankesaken, uten hjelp av dyre advokater:

- Når kleskunder er på jakt etter siste modell av kamelhårsfrakken til Lacoste, tror jeg neppe de kommer til en liten tannlegeklinikk bak en parkeringsplass i Cheltenham, sa den saksøkte tannlegen.

Det argumentet kjøpte retten.

EKTE VARE: Følg krokodillelogoen fram til tannlegen i Cheltenham. Og du er enda en bit nærmere heldekkende Lacoste-utstyr.