Nå tjener han penger igjen

Herbjørn Hansson sier han legger til grunn at Nordic American Tankers bør kunne få en kontantstrøm på en milliard kroner i løpet av ett år.

HAR REFINANSIERT OG REDUSERT GJELDEN: Styreleder og konsernsjef Herbjørn Hansson mener tankrederiet Nordic American Tankers nå er posisjonert for å kunne tjene godt i et bra tankmarked. Foto: Brian Cliff Olguin.
HAR REFINANSIERT OG REDUSERT GJELDEN: Styreleder og konsernsjef Herbjørn Hansson mener tankrederiet Nordic American Tankers nå er posisjonert for å kunne tjene godt i et bra tankmarked. Foto: Brian Cliff Olguin.Vis mer

(Finansavisen): Rederiet, som administreres fra Bermuda, men er børsnotert i New York, leverte et nettoresultat på 5,6 millioner dollar, tilsvarende 49,3 millioner kroner, i tremånedersperioden januar-mars. Kontantstrømmen var 21,3 millioner dollar.

Dette er det beste resultatet siden andre kvartal 2016. I fjor var underskuddet etter avskrivninger og finansielle poster 95,3 millioner dollar og i 2017 hele 205 millioner dollar, skriver Finansavisen.

I snitt seilte hver av selskapets 23 Suezmax-råoljetankere inn en timecharterrate på 26.025 dollar dagen i første kvartal, nesten 30 prosent mer enn i fjerde kvartal i fjor.

«Godt utgangspunkt»

Hansson mener ifølge avisa at det avgjørende er tiltakene rederiet selv har iverksatt, ikke markedsutviklingen:

- Det vi ser nå er resultatet av alt det vi har gjort i løpet av den siste tiden. Vi har gjennomført transaksjoner for rundt 500 millioner dollar med en ny lånestruktur på plass, reorganisering av Nordic American Offshore og klargjøring av en mulighet for å trykke nye aksjer for 40 millioner dollar.

- Den tror jeg for øvrig ikke vil bli benyttet, sier Hansson til avisa om åpningen for å hente ytterligere egenkapital.

- Men det er en ekstra sikkerhet og er etablert fordi vi er veldig konservative i vår måte å drive virksomheten på.

Nordic American Tankers-sjefen minner også om at rederiet i løpet av kort tid har solgt ti skip til det han beskriver som gode betingelser.

- Men det er et faktum at spotratene for Suezmax-skipene var vesentlig bedre i første enn i fjerde kvartal?

- Vi er ikke spesialister på markedet. Det får være hva det vil. Men med de tiltakene vi har iverksatt, har vi et usedvanlig godt utgangspunkt, sier Hansson til avisa.

Håper på økt utbytte

- I november i fjor sa du at dere med litt medvind kunne tjene 1 milliard kroner i cash de neste 12 månedene. Fastholder du det?

- Ja, retningen på selskapet er helt klar. Men vi sitter altså ikke med hendene i fanget og venter på om markedet skal gå opp eller ned. Nå har vi rigget oss greit, og da skal vi tjene godt i et bra tankmarked, sier Hansson til avisa.

- Av nettoresultatet på 4 cent pr. aksje i første kvartal utbetaler dere 3 cent i utbytte. Er det nivået utbyttene vil ligge på framover?

- Aksjonærene får 3 cent pr. aksje nå. Hvis dette blir bedre, må vi kunne betale mer. Jeg håper at utbyttet kan økes, men da må vi fortsette å gjøre de riktige tingene, sier Hansson.

Andre økonominyheter:

Kjøpte for 60 mill. - nå vil han selge for 170
Hegnar om Märthas nye kjæreste: - Det er bare til å le seg ihjel av