Nå tømmes Full City

260 kubikkmeter oljeemulsjon skal ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Akkurat nå tømmes havaristen Full City som grunnstøtte like utenfor Langesund like etter midnatt 31. juli.

- Havaristen skal tømmes i dag. Vi har kjørt ut utstyret og er klar for å starte, sier Tom Taraldsrund, forvalter av utstyr og personell for Veolia Miljø, til Dagbladet.no.

Bergingsselskapet Smit Salvage skal pumpe 260 kubikkmeter oljeemulsjon, som er oljeblandet vann, fra havaristen og over i lekter, ifølge Kystverket.

Taraldsrud tror det skal gå relativt raskt å få olja ut av skipet.- Det tar nok noen dager, men mye er nok gjort i løpet av en ukes tid, sier han.

- Rengjøring av tankene og skipet tar derimot lengre tid.

306 kubikkmeter oljeinfisert masseDa skipet grunnstøtte inneholdt det over 1.000 tonn tungolje og 120 tonn lettolje. Flere av oljetankene måtte nødlosses søndag kveld, siden tankene var kommet til skade.

Kystverket har i flere dager renset sjøen, bukter og viker for oljesøl, til sammen 185 tonn oljeemulsjon og 306 kubikkmeter oljeinfisert masse, som inkluderer steiner, ved, tang og tare.

- Alt dette samles opp i tanker, poser og sekker, og transporteres videre til et oppsamlingssted, sier Pål Are Lilleheim, kommunikasjonsrådgiver i Kystverket til Dagbladet.no. Deretter tar Veolia Miljø over ansvaret for oljerestene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer