GÅR ALENE: Kamilla Risa (27) tør å gå alene gjennom Slottsparken nå som det er ekstra politibemanning og natteravner i Oslo. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
GÅR ALENE: Kamilla Risa (27) tør å gå alene gjennom Slottsparken nå som det er ekstra politibemanning og natteravner i Oslo. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Nå tør Kamilla (27) å gå alene gjennom Slottsparken igjen

Ekstra politifolk og natteravner gir kvinnene i Oslo trygghetsfølelsen tilbake. Nå frykter flere at tiltakene vil dabbe av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Med over 100 mer natteravner enn normalt og ekstra politibemanning i hovedstaden i helga, var det flere kvinner som turte å bevege seg alene i Oslo-natta uten å være redde.

- Føler meg tryggere En av dem er Kamilla Risa (27). Vanligvis går hun aldri alene gjennom Slottsparken på vei hjem, men i natt tok hun sjansen.

- Jeg gjør det nå siden det er masse folk overalt. Jeg pleier vanligvis å ta drosje eller stå øverst på Karl Johan og vente på noen jeg kan gå sammen med gjennom parken, sier Risa til Dagbladet.

I tillegg til mye politi og natteravner, var nattelivet i Oslo spesielt yrende natt til søndag på grunn av cupfinalen mellom Ålesund og Brann i dag.

- Jeg synes innsatsen til Natteravnene og at det er ekstra politibemanning er fantastisk flott. De burde gjøre seg mer synlig, for det gjør det mye mer betryggende her, mener Risa.

Sist gang hun gikk gjennom Slottsparken møtte hun på åtte personer som gikk for Natteravnene.

27-åringen flyttet fra Tønsberg og til Oslo for bare to måneder siden, og forteller at hun har fått mange bekymrede telefoner som følge av voldtektsbølgen som herjer. Hun håper den ekstra politibemanningen ikke dabber av.

- Helt ærlig, så håper jeg at de fortsetter å opprettholde dette nivået, for man bør ikke føle seg redd i byen man bor i, mener hun.

Kvinner til politiet: - Endelig! På vei opp mot Slottet sto to politibiler fra Utrykningspolitiet, som også har blitt satt inn med økt fokus på sexforbrytelser.

- Jeg synes det er fint at vi samarbeider om dette. Vi er politi på jobb og gjør alt mulig politiarbeid, men har et ekstra fokus på voldtekter nå som Oslo trenger ressurser på dette, sier UP-førstebetjent Rune Johnsen til Dagbladet.

Mens Dagbladet snakker med Johsen går det to unge kvinner forbi.

- Endelig! roper den ene av dem.

- Det er godt å se at man har satt inn ekstra ressurser, utdyper Ylonka Sosa (21) til Dagbladet.

FØLER SEG TRYGGERE: Kamilla Risa (27) føler seg tryggere med mer politi og vakthold i Oslo. Nå tør hun å gå alene gjennom Slottsparken. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FØLER SEG TRYGGERE: Kamilla Risa (27) føler seg tryggere med mer politi og vakthold i Oslo. Nå tør hun å gå alene gjennom Slottsparken. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Men det er synd at det alltid må skje noe som dette for at de setter inn sikkerhetstiltak, legger venninna Fay Chettleburgh (24) til.

- Nå kan vi endelig gå trygt gjennom Slottsparken. Nå oppleves det som trygt å gjå gjennom her, men det blir nok drosje på vei hjem senere i kveld, sier hun videre.

De er redd for at det etterhvert vil dabbe ut som tiden går.

- Jeg håper at det vedvarer, men jeg er redd for at det vil dabbe av. Det er et typisk mønster om at det tar seg opp slike ting, men og så dabber det av når det roer seg. Det er synd at det skal skje før det økes. Det bør være hele tiden, sier Chettleburgh.

- Vi burde kunne føle oss trygge i norske gater, og det er jo innmari synd at ikke vi i vår hjemby kan føle at vi er trygge når vi går ut. Jeg går jo aldri ut alene, sier hun videre.

Problemer med casuals Innsatsleder Kristoffer Bang opplyser at de har mer enn vanlig politifolk ute i Oslo-natta, men vil ikke si hvor mange det er snakk om totalt sett.

I tillegg til ekstra folk for å være oppmerksomme på eventuelle overfallsvoldtekter eller forsøk på dette, var det også flere politifolk ute i gatene for å ta hånd om de mange fotballsupporterne som var ute i Oslo i natt.

- Vi følger risikosupporterne tett, sier Bang.

Likevel barket noen titalls casuals sammen i flere masseslagsmål i hovedstaden.

PÅ ANERLEDES OPPDRAG: UP-førstebetjent Rune Johnsen pleier vanligvis å vokte over trafikken. I helga er han blant de ekstra ressursene som er satt inn i Oslo. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
PÅ ANERLEDES OPPDRAG: UP-førstebetjent Rune Johnsen pleier vanligvis å vokte over trafikken. I helga er han blant de ekstra ressursene som er satt inn i Oslo. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer