Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NÅ: Tor Mikkel Wara (Frp) utnevnt til justisminister

Ekstraordinært statsråd i dag.

NY MINISTER: Erna Solberg og justisminister Tor Mikkel Wara på Slottsplassen etter ekstaordinært Ståtsråd.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
NY MINISTER: Erna Solberg og justisminister Tor Mikkel Wara på Slottsplassen etter ekstaordinært Ståtsråd. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tor Mikkel Wara er som ventet utnevnt til justis-, beredskaps- og innvandringsminister i ekstraordinært statsråd i dag.

Tradisjonen tro lot han seg fotografere sammen med statsminister Erna Solberg på slottsplassen.

Wara, som kommer fra en stilling som partner og seniorrådgiver i First House, tar over stillingen etter Sylvi Listhaug som trakk seg fra stillingen før påske.

53-åringen er utdannet økonom og ble ansett som et lysende politisk talent. Han jobbet som rådgiver for Carl I. Hagen allerede som 21-åring. Wara ledet FpU i årene 1987-90. Finnmarkingen ble valgt inn på Stortinget fra Oslo i 1989-93. ​

Allerede før det var offisielt at han skulle bli justisminister, har Wara møtt motbør for mulige bindinger han kan ha med seg fra sin tidligere jobb.

- Dette svekker folkestyret i Norge. Stemmeseddelens makt skal være en motvekt til pengeseddelens makt, men nå får landet en justisminister som går i svingdør mellom politikk og PR. Det er bare godt nytt for pengesterke krefter som opererer i det skjulte, men elendig nytt for folk flest, sier leder i Rødt, Bjørnar Moxnes til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!