NÅ: Tor Mikkel Wara (Frp) utnevnt til justisminister

Ekstraordinært statsråd i dag.

NY MINISTER: Erna Solberg og justisminister Tor Mikkel Wara på Slottsplassen etter ekstaordinært Ståtsråd.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
NY MINISTER: Erna Solberg og justisminister Tor Mikkel Wara på Slottsplassen etter ekstaordinært Ståtsråd. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tor Mikkel Wara er som ventet utnevnt til justis-, beredskaps- og innvandringsminister i ekstraordinært statsråd i dag.

Tradisjonen tro lot han seg fotografere sammen med statsminister Erna Solberg på slottsplassen.

Wara, som kommer fra en stilling som partner og seniorrådgiver i First House, tar over stillingen etter Sylvi Listhaug som trakk seg fra stillingen før påske.

53-åringen er utdannet økonom og ble ansett som et lysende politisk talent. Han jobbet som rådgiver for Carl I. Hagen allerede som 21-åring. Wara ledet FpU i årene 1987-90. Finnmarkingen ble valgt inn på Stortinget fra Oslo i 1989-93. ​

Allerede før det var offisielt at han skulle bli justisminister, har Wara møtt motbør for mulige bindinger han kan ha med seg fra sin tidligere jobb.

- Dette svekker folkestyret i Norge. Stemmeseddelens makt skal være en motvekt til pengeseddelens makt, men nå får landet en justisminister som går i svingdør mellom politikk og PR. Det er bare godt nytt for pengesterke krefter som opererer i det skjulte, men elendig nytt for folk flest, sier leder i Rødt, Bjørnar Moxnes til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer