Corona

- Nå trenger vi at alle bidrar

Det har blitt registrert 352 nye smittetilfeller siste døgn i Oslo. Nå kommer helsebyråd Robert Steen med en bønn til befolkningen.

TUNGT ÅR: Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), forteller hva som har vært det verste med corona-året i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag opplyste Oslo kommune at det ble registrert 352 nye smittetilfeller siste døgn. Det er ny smitterekord i Oslo. Helsebyråd Robert Steen kommer med en bønn til befolkningen.

- Dette er en krevende tid. Nå trenger vi at absolutt alle bidrar mot viruset og at vi står sammen, sier Steen til Dagbladet.

- Denne uka har vi dessverre sett smitterekorder, men oslofolk tester seg nå så mye at vi også har mange dager med testrekorder. Fortsett å teste dere, hold avstand og hold antall kontakter nede.

Strenge tiltak

352 nye smittetilfeller er 115 mer enn gjennomsnittet de foregående sju dagene, som var på 237 smittede per dag. Det er 149 mer enn gjennomsnittet de foregående 14 dagene, som var på 203 smittede per dag.

Sist gang det ble meldt om like mange var torsdag 4. mars da det ble registrert 308 smittede i hovedstaden.

- Smitten har gått opp etter alle ferier, også vinterferien. Derfor satte vi inn strengere tiltak forrige tirsdag og flere mandag denne uka. Vi håper på å se effekt av disse tiltakene snart, sier helsebyråd Steen.

Rammede bydeler

Smittetrykket er klart høyest i Grorud bydel med 953 smittede per 100 000 innbyggere de siste to ukene. Det er over fire ganger så høyt som i Ullern bydel, der tallet er 203. På Stovner er tallet 913, og i Alna bydel er det registrert 801 smittede per 100 000 innbyggere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer