BRØYTER SEG FRAM: Flere av NSBs tog på Østlandet har vært forsinket i dag på grunn av snøværet. Testkjøringen av dette Agenda-toget av type 93, som ble testet under ekstreme værforhold i Mo i Rana, gikk tilsynelatende bedre. Foto: Dagbladet
BRØYTER SEG FRAM: Flere av NSBs tog på Østlandet har vært forsinket i dag på grunn av snøværet. Testkjøringen av dette Agenda-toget av type 93, som ble testet under ekstreme værforhold i Mo i Rana, gikk tilsynelatende bedre. Foto: DagbladetVis mer

Nå triller NSBs forsinkelsespenger ut

Store forsinkelser etter snøkaos på Østlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| NSB møter mer trøbbel i dag etter nok et snøfall på Østlandet. Lokaltog rundt Oslo samt flere tog på Østfoldbanen og Vestfoldbanen er forsinket i formiddag.

Fra mandag 1. februar gjelder NSBs nye refusjonsregler, som gir reisende krav på å få refusert 50 prosent av billettprisen dersom toget ankommer stasjonen man skal til mer enn 30 minutter forsinket.

Og i dag renner pengene ut: Både lokaltog rundt Oslo og på Østfoldbanen har vært over en halv time forsinket i dag.

- Vi har hatt problemer på grunn av været og signalanlegget mellom Asker og Lillestrøm, langs Vestfoldbanen og langs Østfoldbanen, sier komunikasjonsdirektør i NSB, Mai-Bente Paulsen til Dagbladet.

Sto fast i 90 minutterDagens drøyeste forsinkelse så langt var på strekningen mellom Oslo og Mysen, der et tog ble stående fast ved Drømtorp stasjon i 90 minuter.

- Toget ble stående fast, og gjorde at også togene bak ble kraftig forsinket, sier Paulsen til Dagbladet.

NSB har ingen formening om hvor mange passasjerer som vil ha rett på refusjon etter dagens forsinkelser.

Vanskelige kjøreforhold
Vakthavende meteorolog Helde Strand ved Norsk meteorologisk institutt sier det kun er ventet mindre snømengder - 3-6 mm snø - i dag, men at snøen, siden den er svært tørr, føyker uforholdsmessig mye.

- Hovedtyngden av nedbøren har allerede kommet, men vinden kan gi problemer. I dag får vi opptil kuling i utsatte områder og langs kysten, mens vinden i ettermiddag vil minke til bris, sier Strand til Dagbladet.

Han ber folk følge med på veimeldingen.

- Der det ikke er brøytet kan det være vanskelige kjøreforhold og vanskelig å se seg for. Sideveier er et eksempel, sier Strand.

Fortløpende oppdatert veiinformasjon finner du hos Vegvesenet.