Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trond Giske, varslersaken:

NÅ: Trond Giske deltar ikke på sitt eget skjebnemøte

Sentralstyremøtet om Trond Giske vil finne sted uten Trond Giske.

MØTER IKKE: Trond Giske kommer ikke til å stille på det ekstraordinære sentralstyremøtet om ham. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MØTER IKKE: Trond Giske kommer ikke til å stille på det ekstraordinære sentralstyremøtet om ham. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble det klart at Trond Giske fritas fra sitt nestlederverv i Arbeiderpartiet på ubestemt tid.

Beslutningen tolkes som en liten seier for Trond Giske. Nå skal varslene mot ham ettergås av partiet. Første steg i denne prosessen er et ekstraordinært sentralstyremøte klokka 13 i dag.

Dagbladet får i dag bekreftet av Arbeiderpartiet at Giske ikke kommer til å vise seg på møtet. Giske er sykmeldt og opplever at hans rolle i dagens møte er avklart all den tid han er fritatt fra nestledervervet.

Giske-seier

Dagbladet skrev tidligere i dag at flere av Giskes støttespillere støttet en suspensjon av nestlederen. Dette fordi deler av Giske-leiren mener det kan være omstendigheter i varslene som vil komme til Trond Giskes fordel.

Trond Giske kom i går med skarpe anklager mot varslingene, som Ap-toppen mener inneholder flere grunnløse påstander.

- En grundig behandling innebærer også at jeg får legge frem min versjon. Det er kommet flere grunnløse og falske varsler med påstander og beskrivelser jeg på det sterkeste bestrider. Disse har systematisk vært lekket til mediene. Alvorlige anklager er blitt publisert kun basert på anonyme kilder, kommentert som sannheter, og spredt i sosiale medier. Dette har gjort min og andres situasjon svært vanskelig, og undergraver også tryggheten til reelle varslere, skrev Giske på Facebook.

Nye varsler

Det er i dag klart at det er kommet nye varsler mot Trond Giske. Etter det Dagbladet forstår, inneholder varslene ikke påstander som er mer alvorlige enn tidligere varsler. Dette er ikke bekreftet av partikontoret.

Flere kvinner i og utenfor partiet har varslet om Giskes oppførsel, og nestlederen har innrømmet og beklaget overtramp og ufin oppførsel. Det er fortsatt uklart hva som står i varslene partikontoret nå behandler, men Jonas Gahr Støre sa at det var handlinger av en seksuell karakter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!