Nå tror etterforskningslederen at spionen Gareth ble drept likevel

- Kan ha blitt forgiftet.

MYSTERIUM: Dødsfallet til MI6-kodeknekkeren Gareth Williams har vært et mysterium i fire år. Williams, som jobbet som kodeknekker hos etterretningstjenesten MI6, ble funnet død i august 2010 i badekaret i sin flotte leilighet i bydelen Pimlico i London. Her fanget av et overvåkningskamera på et bilde som er offentliggjort av politiet. Foto: NTB scanpix
MYSTERIUM: Dødsfallet til MI6-kodeknekkeren Gareth Williams har vært et mysterium i fire år. Williams, som jobbet som kodeknekker hos etterretningstjenesten MI6, ble funnet død i august 2010 i badekaret i sin flotte leilighet i bydelen Pimlico i London. Her fanget av et overvåkningskamera på et bilde som er offentliggjort av politiet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dødsfallet til MI6-kodeknekkeren Gareth Williams har vært et mysterium i fire år.

Williams, som jobbet som kodeknekker hos etterretningstjenesten MI6, ble funnet død i august 2010 i badekaret i sin flotte leilighet i bydelen Pimlico i London - innelåst i en rød bag av merket North Face. Nøklene til bagen lå sammen med Williams på innsiden, og politiet ante rett og slett ikke om dødsfallet var selvforskyldt eller om det var snakk om et drap.

Nå sier den nå pensjonerte politioverbetjenten Colin Sutton - som var blant de første på stedet da Williams døde - at han føler seg sikker på at Williams ble drept.

Sutton lanserer en ny teori: At Gareth Williams ble forgiftet, og han karakteriserer det derfor som «Det perfekte drap».

Vitnemål Sutton har forklart seg for en rettsmedisinsk granskning av saken, som også konkluderer med at Williams høyst sannsynlig ble drept. Dermed kommer den rettsmedisinske kommisjonen til stikk motsatt konklusjon av hva Scotland Yard gjorde i 2012.

- Dødsårsaken var unaturlig og er trolig resultatet av en kriminell handling, sier rettsmedisiner Fiona Wilcox, som leder granskningen, til Daily Mail.

I sitt vitnemål forklarte Colin Sutton at han syntes Williams' leilighet var unaturlig varm da han ankom stedet - og at han mistenkte at dette var for å fordampe vekk giftrester. Det tok også ei hel uke før det ble slått alarm og politiet ankom stedet; mer enn nok tid til at giftstoffer i Williams' kropp kunne forsvinne, mener Sutton.

Låste seg inn selv Politiet har vinglet voldsomt i saken:

De har tidligere hevdet at det ikke ville være mulig for Williams å låse seg inn i bagen selv, og at han dermed måtte være drept - eller i det minste låst inne i bagen av en ukjent person.

I 2012 konkluderte en ny etterforskning av dødsgåten med helt motsatt resultat. Høyst sannsynlig har Gareth Williams låst seg inne i bagen selv, mente etterforskerne i Scotland Yard.

Dødsgåten har også utløst en rekke uoffisielle påfunn og teorier. Blant annet sto krigsveteranen Jim Fetherstonhaugh fram i mai 2012 og fortalte at han fant en måte man kunne låse seg selv inn i bagen uten hjelp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer