FORNØYD: Ragnhild Gjerstad er fornøyd etter at datteren tiltales for barnebarnet Christoffers død for over seks år siden. FOTO: Per Flåthe/Dagbladet.
FORNØYD: Ragnhild Gjerstad er fornøyd etter at datteren tiltales for barnebarnet Christoffers død for over seks år siden. FOTO: Per Flåthe/Dagbladet.Vis mer

- Nå tror jeg at vi får sannheten

Sier mormoren til Christoffer Gjerstad Kihle, som ble mishandlet til døde i februar for seks år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KODAL (Dagbladet): Riksadvokaten tok i dag ut tiltale for legemsfornærmelse med døden til følge mot moren til åtte år Christoffer. Christoffer Gjerstad Kihle fra Kodal i Vestfold døde av omfattende hodeskader i 2005 og riksadvokaten mener at moren burde forstått hva sønnen ble utsatt for.

Stefaren ble i 2009 dømt til åtte år. Den dommen er rettskraftig.

Skrev bok Ragnhild Gjerstad, bestemoren til Christoffer, ble kjent da hun skrev bok om Christoffers død. Hun er glad for at datteren nå er tiltalt.

- Jeg er først og fremst ute etter sannheten. Nå tror jeg vi kan få den.

Ragnhild forteller at hun og ektemannen Gunnar Geir får brev i hopetall fra folk landet over. De forteller i brevene til ekteparet at boka har hjulpet.

— Det var mange som sviktet den gangen. Christoffer hadde ikke vært død dersom politi, skole og sykehus hadde gjort jobben sin. Jeg har ikke tillit til det offentlige for fem øre. Barnevernet er et null.

Ragnhild Gjerstads stemme blir hard, og gir klart uttrykk for de følelsene som hun sliter med.

To barn Selv om rettssaken mot datteren langt på vei kan føre til et punktum i saken om Christoffer, og familien kan forsøke å komme videre med sine liv, er ikke prøvelsene over for Ragnhild og ektemannen.

Datteren har fått to barn med sin straffedømte mann, stefar til Christoffer. Ragnhild lurer på hvor barnevernet er hen, som ikke gjør noe med dette.

- Barnevernet gjør ikke noe. Den taushetsplikten de har er bare til for å beskytte seg sjøl. Ikke barna. Barn har dårligere rettsvern i Norge enn dyr, slår hun fast.

Ragnhild har i dag ingen kontakt med datteren og hennes barn.

Bestemor Heldigvis er ikke livet uten barnebarn. I nabohuset bor sønnen. Han har barn som beriker livet til Ragnhild og Gunnar Geir.

— Det er vidunderlig. Men jula er likevel forferdelig. Det blir aldri noen god jul lenger. Savnet etter Christoffer er for stort, sier hun.

I bygda får besteforeldrene støtte og oppmuntring. Mange føler med dem, for Christoffer var et kjent fjes i samfunnet.