- Nå tror jeg dessverre alt håp er ute

To døgn er gått siden pingvinkyllingene ble stjålet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tre pingvinkyllinger ble natt til torsdag stjålet fra Atlanterhavsparken i Ålesund.

De tre små pingvinungene er mest sannsynlig døde etter å ha vært uten næring fra foreldrene sine i så lang tid. De tre pingvinene er fortsatt ikke funnet.

- Nå tror jeg dessverre alt håp er ute, sier daglig leder i Atlanterhavsparken Tor Erik Standal til Dagbladet, seint fredag kveld.

Politiet siktet fredag fire personer - alle russ - etter dyrevelferdsloven § 14 b: å «hensette dyr i hjelpeløs tilstand».

Overvåkningsvideo I går kveld friga politiet en overvåkningsvideo fra akvariet der pingvinene ble borttatt.

Videoen viser flere personer som tar seg inn på området. Tilsynelatende bærer også disse personene med seg noe ut fra parken, men politiet ville i går ikke fastlå med hundre prosent med hundre prosent sikkerhet at russen som er tatt opp av overvåkningskameraene, tar med seg noe.

- Alle de fire siktede erkjenner å ha vært innenfor gjerdet og at de har gått ned til området der pingvinene holder til, men de sier at de ikke har stjålet pingvinene, sier politiinspektør Yngve Skovly til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.