Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nå tror jeg det blir mindre problemer

Oslo Ap-leder Jan Bøhler og Ap-veteran Finn Lied er glade for valget av Dag Terje Andersen som ny næringsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag gikk næringsminister Odd Eriksen av. Han blir erstattet av Dag Terje Andersen. 

- Nå tror jeg det vil bli mindre problemer i forholdet mellom hva folk forventer og den praktiske politikken, sier Oslo Ap-leder Jan Bøhler til Dagbladet.no.

Bøhler sier at den nye næringsministeren Dag Terje Andersen har holdninger som er veldig i tråd med hva han selv mener om aktivt eierskap og aktiv næringspolitikk.

- Dette er et skritt i riktig retning. Andersen vil ha stor tyngde slik at ting kan bli noe av. Han kan spille en viktig rolle i regjeringen slik at han faktisk får gjennom ting, sier Bøhler.

- Han gjorde ikke noe

- Hvordan vil du karakterisere Odd Eriksens innsats som næringsminister?

- Det er ikke hovedsaken nå. Eierskapsmeldingen har hele tiden blitt utsatt - så da er det ikke så mye å bedømme, sier Bøhler.

Ap-veteranen og tidligere industriminister Finn Lied har tidligere i et intervju i Samtiden pekt på Dag Terje Andersen som en mulig lederkandidat for Arbeiderpartiet. I samme intervjuet sa han at det eneste inntrykket han satt igjen med av Odd Eriksen var at «han ikke gjør noe».

GIKK AV:I dag ga næringsminister Odd Eriksen nøklene til sin arvtaker Dag Terje Andersen.
GIKK AV:I dag ga næringsminister Odd Eriksen nøklene til sin arvtaker Dag Terje Andersen. Vis mer

- Skritt i riktig retning

I dag jubler han over Næringsminister Odd Eriksens avgang. Til Dagbladet.no sier han det samme som lederen for Oslo Ap - «dette er et skritt i riktig retning».

- Andersen har mer kontakt med grassoten i partier, og det vil være veldig bra å få en slik type inn i regjeringen. Han har fortid som skogsarbeider og vet hvordan han skal håndtere en motorsag, sier Lied, som lenge har vært en sterk kritikker av Arbeiderpartiets markedsøkonomiske linje.

- Så feil kan man ta

- Hvis dette markedsøkonomiske tullet fortsetter, så går vi på et dundrende nederlag ved kommunevalget. Da er Stoltenberg ferdig, sier Lied til Dagbladet.no.

Og da er det ikke tvil om hvem han mener skal overta:

- Andersen er en ordentlig fyr. Da han gikk ut av Stortinget for en del år siden, gikk han rett tilbake i skogen og begynte å jobbe som skogsarbeider igjen, sier Lied.

Da Dagbladet.no tidligere i dag konfronterte den nye næringsministeren, Dag Terje Andersen, med Lieds ønsker, var hans eneste kommentar:

image: - Nå tror jeg det blir mindre problemer

- Så feil kan man ta.

image: - Nå tror jeg det blir mindre problemer
RIKTIG RETNING: - Et skritt i riktig retning, sier Oslo AP-leder Jan Bøhler om næringsminister Odd Eriksens avgang.
ORDENTLIG FYR: - Andersen er en ordentlig fyr. Da han gikk ut av Stortinget for en del år siden, gikk han rett tilbake i skogen og begynte å jobbe som skogsarbeider igjen, sier Lied om den nye næringsministeren.