- Nå tvinges elevene til å snakke sammen

Ål ungdomsskule med eget hotell til mobiltelefonene.

Mobilhotell:  Mobilhotellet til klasse 8B på Ål ungdomsskule. Foto: Mari Halde Andersson.
Mobilhotell: Mobilhotellet til klasse 8B på Ål ungdomsskule. Foto: Mari Halde Andersson. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Elevene var kjempekritiske i starten, men det går overraskende bra, forteller Mari Halde Andersson, kontaktlærer for 8. trinn på Ål ungdomsskule.

Mobilhotell Etter nyttår ble FAU, elevrådet og skoleledelsen enige om at de ville ha en mobilfri skole, og en valgsfagsgruppe ble satt til å bygge et mobilhotell. Hver klasse fikk sitt eget hotell, og hver morgen må eleven levere fra seg telefonene sine. Hotellet er intet mindre enn en trekasse, hvor hver telefon får plass i sitt eget rom.

- For elevene er det viktig at telefonene oppbevares trygt, sier rektor Anne Marie Stokkedal. Nå er mitt inntrykk at mange av elevene syns det er deilig å slippe å være logget på sosiale medier hele tiden.

Hun innrømmer gjerne at de ikke er den første skolen som gjør dette. Gryllefjord i Torsken kommune på Senja i Troms er en av skolene som har vært mobilfri lenge.

- Vi har nok stjålet ideen, sier Stokkedal.

Utelukkende positiv Det har lenge vært forbudt å bruke telefon i timene, så det er i friminuttene Andersson merker den største forskjellen.

- Før var de skjermene overalt i friminuttene, og tok all oppmerksomheten til elevene. Men nå blir elevene nesten tvunget til å snakke sammen. Det er nesten utelukkende positivt, sier hun. Ville ikke spise i kantina Andersson forteller at de i perioder opplevde at elevene tok bilder av hverandre mens de spiste og la ut på sosiale medier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer