Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NÅ: Tybring-Gjedde vant Frp-kamp etter advarsel om muslimer

Frp-toppen utfordret valgkomiteen og kom med tordentale mot klima, globalisering og muslimsk innvandring.

VANT: Christian Tybring-Gjedde ble valgt inn i sentralstyret i Fremskrittspartiet etter denne valgtalen. I talen tar stortingsrepresentanten fra Oslo et kraftig oppgjør med muslimsk innvandring og slår fast at det norske folk ikke tror på menneskeskapte klimaendringer. Video: Jørgen Gilbrant Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet): Frp-topp Christian Tybring-Gjedde gikk i kampvotering om en fast plass i sentralstyret i Frp under landsmøtet i dag.

Valgkomiteen hadde ikke innstilt Frp-profilen Tybring-Gjedde til en plass i sentralstyret. Det var Tybring-Gjeddes fylkeslag, Oslo Frp, som fremmet ham som utfordrer til én av de tre plassene som var oppe til votering.

Tybring-Gjedde fikk 123 av 231 mulige stemmer. Johan Aas fra Kongsvinger ble den av valgkomiteens innstillinger som ikke fikk plass i sentralstyret.

- Jeg brenner for partiet, og jeg anses for å være opprørsk. Jeg elsker landet mitt, og er bekymret for framtida. Jeg synes Frp og regjeringen er litt for dårlige til å se hva som faktisk foregår der ute. Jeg er skeptisk til muslimsk innvandring til landet vårt og til Europa. Det skyldes ikke at jeg ikke liker muslimer eller innvandrere, men det er måten muslimske innvandrere segregerer seg på. De sier at vi skal tilpasse oss dem, ikke omvendt, tordnet Tybring-Gjedde under sin valgtale til landsmøtet.

Tybring-Gjedde greiet videre ut om sitt politiske ståsted, også i de store spørsmålene.

- Jeg tror på nasjonalstaten, og jeg tror globalismen har feilet. Jeg tror ikke på FN. Jeg støtter Israel. Det den nasjonen får til mener jeg er fantastisk. Jeg er også klimaskeptiker. Og hvis jeg blir valgt i sentralstyret skal jeg være en opprørsk stemme som påpeker områdene hvor vi ikke er gode nok, tordnet Tybring-Gjedde under sin valgtale.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!