NÅ: Tybring-Gjedde vant Frp-kamp etter advarsel om muslimer

Frp-toppen utfordret valgkomiteen og kom med tordentale mot klima, globalisering og muslimsk innvandring.

VANT: Christian Tybring-Gjedde ble valgt inn i sentralstyret i Fremskrittspartiet etter denne valgtalen. I talen tar stortingsrepresentanten fra Oslo et kraftig oppgjør med muslimsk innvandring og slår fast at det norske folk ikke tror på menneskeskapte klimaendringer. Video: Jørgen Gilbrant Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Frp-topp Christian Tybring-Gjedde gikk i kampvotering om en fast plass i sentralstyret i Frp under landsmøtet i dag.

Valgkomiteen hadde ikke innstilt Frp-profilen Tybring-Gjedde til en plass i sentralstyret. Det var Tybring-Gjeddes fylkeslag, Oslo Frp, som fremmet ham som utfordrer til én av de tre plassene som var oppe til votering.

Tybring-Gjedde fikk 123 av 231 mulige stemmer. Johan Aas fra Kongsvinger ble den av valgkomiteens innstillinger som ikke fikk plass i sentralstyret.

- Jeg brenner for partiet, og jeg anses for å være opprørsk. Jeg elsker landet mitt, og er bekymret for framtida. Jeg synes Frp og regjeringen er litt for dårlige til å se hva som faktisk foregår der ute. Jeg er skeptisk til muslimsk innvandring til landet vårt og til Europa. Det skyldes ikke at jeg ikke liker muslimer eller innvandrere, men det er måten muslimske innvandrere segregerer seg på. De sier at vi skal tilpasse oss dem, ikke omvendt, tordnet Tybring-Gjedde under sin valgtale til landsmøtet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer