IQ: I et intervju med Forbes utfordret Donald Trump Rex Tillerson til en IQ-duell. - En spøk, sier talspersonen til Det hvite hus. Foto: REUTERS / Kevin Lamarque / NTB Scanpix
IQ: I et intervju med Forbes utfordret Donald Trump Rex Tillerson til en IQ-duell. - En spøk, sier talspersonen til Det hvite hus. Foto: REUTERS / Kevin Lamarque / NTB ScanpixVis mer

Nå utfordrer han sin egen utenriksminister til IQ-duell, og Mensa stiller opp

Det hvite hus avfeier det hele som en spøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den senere tiden har det kommet en rekke meldinger om et turbulent forhold mellom USAs president Donald Trump, og hans egen utenriksminister Rex Tillerson.

NBC News rapporterte tidligere i oktober at Tillerson ifølge «flere høytstående tjenestefolk i Trump-administrasjonen» under et møte i Pentagon kalte Trump «moron» - som kan oversettes til «idiot».

Dette ble avfeid som falske nyheter av Trump, og Tillerson gjorde det klart at han aldri har vurdert å trekke seg fra sin post som utenriksminister.

Likevel har ikke spekulantene forsvunnet, og de har igjen fått vann på mølla etter at Trump i et intervju med Forbes svarte på spørsmål om «idiot»-utspillet, og utfordret Tillerson til en IQ-duell.

- Jeg mener at det er falske nyheter, men om han gjorde det er vi nødt til å sammenlikne IQ-tester. Og jeg kan fortelle deg hvem som kommer til å vinne, sa Trump.

Stiller med test

Mensa - en forening for mennesker med høy IQ - kjente sin besøkelsestid, og var raskt på banen.

Ifølge The Hill har Charles Brown, Mensas kommunikasjonsdirektør i USA, gjort det klart at de gladelig stiller opp og tar en test på de to.

Han fikk også spørsmål om hvorvidt noen andre tidligere presidenter er medlemmer i foreningen. Dette kunne Brown bekrefte, men han ville ikke si noe om hvem det gjelder.

- Det er viktig å understreke at adgangstestene våre ikke er den eneste måten å bli medlem på. Det er hundrevis av andre tester som også er gyldige, og mange presidenter har garantert tatt slike i sitt tidligere virke, sier Brown.

Han peker da blant annet på Jimmy Carter, Bill Clinton og George H. W. Bush.

- En vits

Men de som ser for seg at denne duellen er nært forestående, blir nok dessverre skuffet.

Ikke overraskende fikk Sarah Huckabee Sanders spørsmål om dette på den daglige pressebriefingen i Det hvite hus, og hun avfeide det hele som en spøk fra presidentens side.

- Han hintet aldri til at ministeren var noe annet enn utrolig smart. Han slo en vits. Det var ikke noe mer enn det, sier hun ifølge nyhetsbyrået Associated Press, her gjengitt av Boston Globe.